21 Ιουνίου 2016

Μηνύματα από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλαν σήμερα, από την Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, τόσο ο Προέδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ειδικότερα:

Με βασικό μήνυμα «Δυναμικές Επιχειρήσεις – Ανάπτυξη για Όλους» ξεκίνησαν οι εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την αθρόα προσέλευση των μελών του Συνδέσμου. Τα μέλη του ΣΕΒ ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον κ. Θεόδωρο Φέσσα και τον εξέλεξαν Πρόεδρο του ΣΕΒ για τη διετία 2016 - 2018. Στη σημερινή Γενική Συνέλευση εξελέγησαν, επίσης, νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο, με κυρίαρχο στοιχείο την ανανέωση και συσπείρωση του ΣΕΒ, μέσα από την παρουσία δημιουργικών προσώπων, νέων και παλαιών, που εκπροσωπούν τις πιο ισχυρές οργανωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα από τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες της χώρας μας...


Μιλώντας στα Μέλη του ΣΕΒ ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Φέσσας επεσήμανε ότι σήμερα «το εύλογο ερώτημα όλων είναι φυσικά ένα: Μα βγαίνει αυτό το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει Κυβέρνηση και Θεσμοί; Ή γινόμαστε συνένοχοι σε άλλη μια προσπάθεια να σπρώξουμε το ελληνικό πρόβλημα στο μέλλον;
  • Η απάντηση είναι καθαρή: με τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαζί με μια ανόρεχτη εφαρμογή του, δηλαδή με άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία του, η ανάπτυξη πράγματι δεν μπορεί να έρθει. Αυτό που πρέπει να γίνει, και αυτό θα είναι το κεντρικό μου μήνυμα στη βραδινή Γενική Συνέλευση, συμπυκνώνεται σε μια φράση: «κάντε τη δουλειά σωστά και γρήγορα και κάντε την τώρα». Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν. Ούτε από την ελληνική Κυβέρνηση ούτε όμως και από τους Εταίρους μας που λόγω των επιμέρους εθνικών συμφερόντων αρνούνται να λάβουν πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα.
  • Αυτή θα είναι η γραμμή μας τα επόμενα 2 χρόνια. Στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση και τους Εταίρους μας για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στρέψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία.» 
  • Πηγή: www.sev.org.gr

Δήλωση του Προέδρου ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα στα Η.Μ.Ε. στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ

«Σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ θέλουμε να περάσουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Καταρχάς προς την Κυβέρνηση. Πρέπει να σταματήσει το θέμα της φοροκλοπής, πρέπει όλη η φορολογητέα ύλη να συλληφθεί και εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε για να βοηθήσουμε στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι το μίγμα πολιτικής όπως συμφωνήθηκε δεν βγαίνει και πρέπει να αναθεωρηθεί. Προς τις επιχειρήσεις και τους συναδέλφους μας, ότι πρέπει όλοι να φροντίσουμε να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα για να κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά μας. Και ένα γενικότερο μήνυμα: Να κάνουμε όλοι σωστά και καλά τη δουλειά, να προσπαθήσει η Ελλάδα να βγει από αυτό το τέλμα της υπερ-φορολόγησης, της υπο-ανάπτυξης και να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.»

Πηγή: www.sev.org.gr 

Aλ.Τσίπρας, στην Γ.Σ. ΣΕΒ, για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων

Στην κρισιμότητα του δημοψηφίσματος στην Αγγλία στις 23 Ιουνίου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ , τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο διότι όλοι γνωρίζουμε ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, που όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις αντεύχονται, θα επιφέρει δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στο σύνολο της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας. Αλλά όχι μόνο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι το χειρότερο είναι ότι θα προκαλέσει μεγάλους κλυδωνισμούς στην ίδια την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Πρόσκληση προς το σύνολο των κοινωνικών φορέων να συμμετάσχουν σε έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για την βελτίωση και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που δε μπορεί παρά να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό του ρόλου των παραγωγικών φορέων, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

Η πρόσκληση απευθύνεται προφανώς ενόψει της αξιολόγησης με επίκεντρο τα εργασιακά θέματα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι «χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα σέβονται τις κοινωνικές, ψυχολογικές και δημιουργικές πλευρές της εργασίας και δεν θα υποβιβάζουν τον εργαζόμενο σ' ένα αναλώσιμο συντελεστή της παραγωγικής διαδικασίας».

Η μονομερής, ακραίας νεοφιλελεύθερης προσέγγισης εμμονή στην ελαστικοποίηση της εργασίας, είπε ο πρωθυπουργός, στη μείωση του εργατικού κόστους και στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είναι σε τελευταία ανάλυση αντιπαραγωγική. Καθώς λειτουργεί εις βάρος όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της παραγωγικότητας της εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όλες οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντανακλώνται στην μεγάλη παράδοση των εργασιακών κεκτημένων και στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Η υπεράσπιση τους, δήλωσε, περνάει μέσα από την ανάπτυξη και τη φυγή προς τα μπρος, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.
Πηγές: 
www.kathimerini.grwww.amna.gr 

Γιούνκερ: Με την πρώτη αξιολόγηση και τα μέτρα για το χρέος η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα 

Ευρεία πολιτική υποστήριξη, «ιδιοκτησία» του προγράμματος και σεβασμό της συμφωνίας από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, τονίζοντας παράλληλα ότι η τωρινή είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα».

Ο κ. Γιούνκερ απέρριψε τις θεωρίες συνωμοσίας κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι αντίθετα βλέπει καλή θέληση και γι αυτό θα ήθελε να δει τις ελληνικές κυβερνήσεις (η σημερινή κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είναι η τελευταία, θα ακολουθήσουν και άλλες) να σεβαστούν τη συμφωνία. Χαρακτήρισε ως τις καλύτερες δυνατές τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση (ξεκινήσαμε, είπε, στο σκοτάδι αλλά τώρα βρισκόμαστε στο φως) και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αποφασίζει το μείγμα πολιτικής και δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες ή τους πιστωτές αλλά για τους Έλληνες πολίτες και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε το μήνυμα ελπίδας και δήλωσε φίλος της χώρας, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι φίλοι μπορούν να λένε και ορισμένες άβολες αλήθειες, όπως ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική αλλά αφορά το χτίσιμο ενός μοντέρνου κράτους που νοιάζεται για τους πολίτες. Τόνισε ότι έχουν γίνει λάθη από όλες τις πλευρές και τα προηγούμενα χρόνια είδαμε την Ευρώπη στα χειρότερά της αλλά για τον ίδιο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιλογή και υπενθύμισε τις πολύωρες μάχες στα Συμβούλια Κορυφής και υπουργών Οικονομικών. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι που πρότειναν την έξοδο της Ελλάδας, σήμερα συνιστούν στη Μ. Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ και ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας έχει αγκυρωθεί ασφαλώς στην ευρωζώνη και έχει την ευκαιρία να ξαναχτίσει το μέλλον της. 

Κ. Μητσοτάκης: Λιγότεροι φόροι, ο πυρήνας της κυβερνητικής πρότασης της ΝΔ

Τον πυρήνα της κυβερνητικής πρότασης της ΝΔ, που βασίζεται στο δίπτυχο «λιγότεροι φόροι - μικρότερες δαπάνες», παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για έναν μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση, που είναι «μια συμφωνία αλήθειας με τους Ευρωπαίους εταίρους και την ελληνική κοινωνία». Αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μια δέσμευση για την πραγματική υλοποίηση γενναίων μεταρρυθμίσεων, με αντάλλαγμα μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% και για επίτευξη ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης 4% από το 2018 και μετά, προσθέτοντας πως «για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο είναι απαραίτητο να κάνουμε μια στροφή προς τη συστηματική στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, εφαρμόζοντας την αρχή "λιγότεροι φόροι - μικρότερες δαπάνες", θέτοντας ως στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 10% κάθε χρόνο και ωθώντας τις επενδύσεις στο 20% του Α.Ε.Π., από 11% που είναι σήμερα μέσα σε μια πενταετία». Μάλιστα έθεσε και πάλι ως στόχο τη δημιουργία 120 χιλιάδες νέων θέσεων εργασίας τον χρόνο». 
Πηγή: www.amna.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου