30 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.6.2016

(upd) Εκλογικός νόμος, σύμβαση ΟΛΠ στην ατζέντα. Η κατάθεση της κυβερνητικής πρότασης για τον εκλογικό νόμο στη Βουλή, το αργότερο μέχρι αύριο, και η ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας κύρωσης της σύμβασης με την Cosco για τον ΟΛΠ βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Ολοκληρωτική αναδίπλωση της κυβέρνησης υπέρ της Cosco. «Η κυβέρνηση με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν επανέφερε τον κυρωτικό νόμο σε αυτόν που είχε υπογραφεί μεταξύ των δυο πλευρών», δηλώνουν στελέχη της Cosco στην «Κ». 

Νωρίτερα γραφαμε: Βουλή: Διεκόπη εν μέσω εντάσεων η συζήτηση για ΟΛΠ. Με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση μετά την χθεσινή επιστολή της Cosco, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας για τον ΟΛΠ. H συζήτηση διεκοπή εν μέσω μεγάλης έντασης, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για παραπλάνηση του Κοινοβουλίου. 

Η Cosco καταγγέλλει τον Δρίτσα για μονομερείς ενέργειες. Εμπλοκή σημειώθηκε στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΠ ΑΕ. Η Cosco καταγγέλλει επισήμως με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, ότι το κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή "δεν είναι μόνο διαφορετικό αλλά και εντελώς αντίθετο αφενός με βασικούς όρους της συμφωνίας μας, αφετέρου με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας μας για την εξαγορά της ΟΛΠ ΑΕ". 

Χρειάζεται νέα προσέγγιση στην Ευρώπη, τόνισαν Αλ. Τσίπρας και Ζ. Γκάμπριελ.Την κρισιμότητα της περιόδου εντός της οποίας πραγματοποιείται η επίσκεψη του Ζ. Γκάμπριελ στην Αθήνα επεσήμαναν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας και ο Γερμανός αντικαγκελάριος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου και σημείωσαν ότι χρειάζεται νέα προσέγγιση στην Ευρώπη. 
Νωρίτερα γράφαμε: Ζ. Γκάμπριελ: Η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει «Η Ελλάδα πρέπει να ανακάμψει και η Γερμανία δεν θα αρνηθεί να τη βοηθήσει αν της ζητηθεί» είναι το «ισχυρό μήνυμα», σύμφωνα με τoν γερμανικό Τύπο, που μεταφέρει στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος φθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από περισσότερους από 40 Γερμανούς επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως τονίζει το γερμανικό περιοδικό Focus. 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η εγκύκλιος με την παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του Ν.4172/2013 και των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του Ν.4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 15η Ιουλίου 2016. Πηγή: Taxheaven

Στρατηγική συνεργασία COSMOTE - Μυτιληναίου
Προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από την Protergia στους πελάτες της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ακόμη τριών εταιρειών «Μαρινόπουλος». Ακόμη τρεις εταιρείες του ομίλου Μαρινόπουλου κατέθεσαν αίτημα προστασίας από τους πιστωτές τους. Επίσης, πιστωτές κινούνται νομικά ζητώντας την πτώχευση του Μαρινόπουλου, ενώ η κυβέρνηση ανησυχεί για ντόμινο σε εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις - προμηθευτές του ομίλου. 


ΔΝΤ: Η Deutsche Bank ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα. H Deutsche Bank συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε έκθεσή του για το διεθνές τραπεζικό σύστημα. HSBC και Credit Suisse συνιστούν τη δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα, μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Κωνσταντινούπολη: Μέχρι το χώρο των αναχωρήσεων έφτασαν οι ένοπλοι. Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου Ατατούρκ. Νέες λεπτομέρειες ανακύπτουν από τη βάρβαρη επίθεση στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που δείχνουν ότι οι τρεις δράστες εκμεταλλεύτηκαν το χάος και τον πανικό για σκορπίσουν τον θάνατο -την ώρα που οι νεκροί έχουν πλέον αυξηθεί σε 42. 

Ισπανία: Αρχίζουν την Πέμπτη οι επαφές Ραχόι Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και νικητής της κάλπης της Κυριακής ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη θα ξεκινήσει επαφές με τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Βέτο από Ε.Ε. και Βερολίνο στην Ιταλία για τις τράπεζες. Η Γερμανία, η Κομισιόν και η ΕΚΤ αντέδρασαν χθες αρνητικά στην προσπάθεια του Ιταλού πρωθυπουργού να κερδίσει τη συγκατάθεσή τους ώστε να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση του ιταλικού τραπεζικού συστήματος χωρίς να εφαρμόσει τους κανόνες του bail-in. «Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε νέους κανόνες κάθε δύο χρόνια», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Βρετανία: Αιφνιδιάζει ο Μπόρις Τζόνσον, δεν διεκδικεί την ηγεσία των Τόρις μετά την υποψηφιότητα του Μάικλ Γκόουβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου