4 Φεβρουαρίου 2017

Σκληρή ανακοίνωση της Άγκυρας για τον Π. Καμμένο

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον του Πάνου Καμμένου, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του «για τη γλώσσα και το ύφος» του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η Άγκυρα, στην ανακοίνωσή της,

αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «καταδικάζουμε και επιστρέφουμε στον ίδιο τις αήθεις, ανάρμοστες και αβάσιμες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τη χώρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας».

«Είναι ατυχές το ότι σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλος ο κόσμος και η περιοχή μας, φέρει τον τίτλο του υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας ένα άτομο, σε τέτοιο βαθμό απερίσκεπτο και ανελέητο, που αγνοεί ακόμη και τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας και δεν έχει ιδέα των βασικών διμερών κειμένων για την παράνομη μετανάστευση» επισημαίνει, στο ίδιο σκληρό ύφος.

«Για μια ακόμη φορά καλούμε τις αρχές της Ελλάδας να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα κράτους και να αποφεύγουν δηλώσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον συνεργασίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δυο χωρών» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Καμμένου, στον ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε κάνει λόγο για «ανατολίτικα καουμποϊλίκια». «Εμείς θέλουμε ειρήνη, δεν επιδιώκουμε ούτε να κάνουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο ούτε να κάνουμε φασαρίες. Δεν πρόκειται όμως να υπάρξει αεροσκάφος που να μην αναχαιτίζεται... αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα» είχε αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Πηγές: naftemporiki.gr και 
ΑΝΤ1

Σχετική ανάρτηση: Αμφισβητεί 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο η Τουρκία






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη Προσβολή και για την Ελλάδα όσα λένε οι Τούρκοι. Αλλά και εκείνος ο Καμμένος ας προσέχει λιγάκι όταν μιλά για θέματα που αφορούν και τους Τούρκους, το ατύχημα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο καραδοκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή