4 Φεβρουαρίου 2017

Der Spiegel: «Ο Τραμπ αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας»

Τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας, έχει ως πρωτοσέλιδο το σημερινό φύλλο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, θέλοντας να καταδείξει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Εμπνευστής και δημιουργός του πρωτοσέλιδου είναι ο σκιτσογράφος Έντελ Ροντρίγκεζ, Κουβανός ο οποίος ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ, το 1980.

Το σκίτσο έρχεται σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή για τις αμερικανο-γερμανικές σχέσεις, μετά τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ προς το Βερολίνο. 


Τον προηγούμενο μήνα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως «καταστροφικό λάθος» την πολιτική της Μέρκελ στο μεταναστευτικό, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, κορυφαίος σύμβουλός του κατηγόρησε τη Γερμανία πως εκμεταλλεύεται το υποτιμημένο ευρώ εις βάρος των ΗΠΑ και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρωτοσέλιδο του Der Spiegel έχει προκαλέσει ανάμικτες αντιδράσεις ανάμεσα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας, Αλεξάντερ Γκραφ Λαμπσμπορφ, να το χαρακτηρίζει ως «άκομψο».

Δείτε και ΕΔΩ το γερμανικό πρωτοσέλιδο

Πηγές: naftemporiki.gr, tanea.gr, skai.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Επικριτικά τα περισσότερα σχόλια στη Γερμανία. Η εφημερίδα Die Welt είναι πεπεισμένη ότι το εξώφυλλο του Der Spiegel με τον αιμοσταγή Ντ. Τραμπ δεν βλάπτει τον αμερικανό πρόεδρο, αλλά την δημοσιογραφία, μιας και επιβεβαιώνει την προκατάληψη πολλών πολιτών ότι τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης δεν είναι αντικειμενικά, αλλά απλά προβάλλουν προσωπικές απόψεις δημοσιογράφων. Και η γερμανική εφημερίδα καταλήγει: «Όταν επικρίνοντας την έλλειψη μέτρου στον Ντ. Τραμπ, χάνουμε το δικό μας μέτρο, τότε ίσως να βρισκόμαστε πιο κοντά από ότι νομίζουμε στο πνεύμα του λαϊκισμού που ενσαρκώνει ο νέος αμερικανός πρόεδρος». Πηγή: Deutsche Welle

    ΑπάντησηΔιαγραφή