20 Ιουνίου 2017

Τρεις διοργανωτές του #Παραιτηθείτε απαντούν γιατί πρέπει να έρθεις στο Σύνταγμα στις 20 Ιουνίου

Οι Θανάσης Χειμωνάς, Πέτρος Τατσόπουλος, και Γιώργος Τσουκαλαδάκης, τρεις από τους διοργανωτές του #Παραιτηθείτε, μιλούν στην athensvoice για τη συγκέντρωση, την κυβέρνηση, τις απειλές, τα σαμποτάζ, τα 2 νέα μνημόνια και εξηγούν γιατί πρέπει να έρθεις στο Σύνταγμα την Τρίτη στις 20 Ιουνίου.

Ολόκληρο το δημοσίευμα της athensvoice.gr στη συνέχεια: 
της Κατερίνας Παναγοπουλου 

Δέχτηκαν απειλές και ειρωνείες, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να σαμποτάρουν την συγκέντρωση που διοργανώνουν για τις 20 Ιουνίου. Συνάντησα 3 από τους φετινούς διοργανωτές και τους ρώτησα για τα παραπάνω, αλλά και τους λόγους για τους οποίους κάποιος πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ και να κατέβει στο Σύνταγμα. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ» 

Για ποιον λόγο πρέπει να έρθει κάποιος στις 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα;
Για να υπάρξει επιτέλους μια οργανωμένη αντίδραση απέναντι στην χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως όλα πάνε καλά και γι αυτό ο κόσμος δεν διαδηλώνει. Ε λοιπόν εμείς θέλουμε να του πούμε πως όλα πάνε κατά διαόλου και έφτασε η ώρα να φύγει.

Φέρνουν τελικά αποτέλεσμα τέτοιες κινητοποιήσεις;
Αν είναι μαζικές και ουσιαστικές, ναι, φέρνουν. Θεωρώ πως αν η συγκέντρωσή μας πετύχει θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τι μεσολάβησε από το περσινό #Παραιτηθείτε και γιατί θεωρήσατε ότι πρέπει να επαναληφθεί αυτή τη στιγμή μία νέα συγκέντρωση;
Ένα νέο μνημόνιο, περικοπές στο ΕΚΑΣ, γκετοποίηση των μεταναστών, κολεγιά του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή, ένα παράξενο δυστύχημα στην Αίγινα, απόπειρα φίμωσης των ΜΜΕ, απόπειρα ελέγχου του ποδοσφαίρου, διορισμοί κομματόσκυλων και, και, και... Και παρόλα αυτά, ουσιαστικά δεν πραγματοποιήθηκε καμία αντικυβερνητική διαδήλωση.

Με ποιους τρόπους προσπάθησαν να την σαμποτάρουν; Δέχτηκες και προσωπικές επιθέσεις;
-Προσωπικά όχι, άλλα μέλη της ομάδας όμως ναι. Κυρίως οι γυναίκες. Μιλάμε για απειλές του στυλ "Ξέρουμε που μένεις", "Να προσέχεις το παιδί σου" και τέτοια. Ένα άλλο μέλος το απείλησαν με τον ΣΔΟΕ. Έχουν δημιουργήσει δύο πλαστούς λογαριασμούς στο Twitter με το όνομα "Παραιτηθείτε" και στόχο να φαιδροποιήσουν τους διοργανωτές της συγκέντρωσης. Μέχρι και φυλλάδια που αναφέρουν διαφορετικές ημερομηνίες για την συγκέντρωση έχουν τυπώσει. Και φυσικά όλα αυτά αναπαρήχθησαν ως αυθεντικά από τα γνωστά periodista, altsantiri, olympia

Γιατί θεωρείς ότι παρά το ότι η κυβέρνηση σε 2 μόλις χρόνια ψήφισε 2 νέα μνημόνια, τα ποσοστά της δείχνουν να συγκρατούνται σε ένα επίπεδο και δεν πέφτουν;
Η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη.Δεν εμπνέει δεν αντιδρά, είναι χαμένη στα εσωκομματικά της ενώ δείχνει να έχει βολευτεί με τη λογική του "ώριμου" φρούτου. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φανατίσει έναν όχλο οπαδών του ενώ διορίζει κόσμο χωρίς σταματημό. 

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΜΦΑΤΙΚΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

Για ποιον λόγο πρέπει να έρθει κάποιος στις 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα;
Για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του απέναντι σε μια κυβέρνηση που πιστεύει ακράδαντα ότι ο πολίτης δεν έχει αξιοπρέπεια. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι ο πολίτης έχει μνήμη χρυσόψαρου, ξεχνάει τα πάντα, συγχωρεί τα πάντα κι εξαγοράζεται την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές με ένα ξεροκόμματο, ως αντίδωρο για όλα τα ψέματα που κατάπιε επί χρόνια αμάσητα. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που πρεσβεύει ότι ο πολίτης είναι ηλίθιος, του συμπεριφέρεται σαν να είναι ηλίθιος κι εκλαμβάνει την παθητικότητά του ως επιβεβαίωση της πεποίθησής της ότι είναι ηλίθιος -κάπως σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Εάν τίποτε από τα παραπάνω δεν ενοχλεί τον πολίτη, ειλικρινά, δεν έχει κανένα λόγο για να έρθει στις 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα. 

Φέρνουν τελικά αποτέλεσμα τέτοιες κινητοποιήσεις;
Δεν υπάρχει a priori μια θετική ή αρνητική απάντηση για όλες τις κινητοποιήσεις. Άλλες φέρνουν αποτέλεσμα, άλλες όχι. Σίγουρα, από το μέγεθος της κινητοποίησης, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το πόσο ηχηρό θα είναι το μήνυμα που θα σταλθεί σε αυτό το γραφικό αριστερο-ακροδεξιό κυβερνητικό μόρφωμα. Ακόμη όμως και μια μικρή κινητοποίηση θα στείλει στην κυβέρνηση ένα πιο ηχηρό μήνυμα από το μήνυμα που θα στείλει η απουσία κάθε κινητοποίησης. Η γλυκιά μελωδία της καταστολής -"επιτέλους βιδώθηκαν για πάντα στον καναπέ τους"- θα φροντίσουμε να μην φτάσει ποτέ στα αφτιά της κυβέρνησης. Εάν πάλι δεν φροντίσουμε εμείς οι πολίτες, κανένας άλλος δεν πρόκειται να φροντίσει για λογαριασμό μας. 

Τι μεσολάβησε από το περσινό #Παραιτηθείτε και γιατί θεωρήσατε ότι πρέπει να επαναληφθεί αυτή τη στιγμή μία νέα συγκέντρωση;
Απλούστατα, η κατάσταση επιδεινώθηκε. Κάθε μέρα που περνάει, με αυτό το τσίρκο στην εξουσία, η ψαλίδα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα κυβερνητικά παραμύθια της Χαλιμάς ανοίγει ολοένα και πιο επικίνδυνα. Ο λογαριασμός αβγαταίνει. Αυτή η κυβέρνηση είναι πλήρως ανίκανη να επιλύσει τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί, είναι μέρος του προβλήματος, δεν είναι μέρος της λύσης -είναι το πρόβλημα το ίδιο. Παράλληλα όμως προσφέρει και τη χειρότερη υπηρεσία προς την ίδια τη δημοκρατία, προς το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Αρδεύει καθημερινά την αντικοινοβουλευτική αντίληψη πως όλοι είναι τα ίδια σκατά, οι ίδιοι ψεύτες, οι ίδιοι αχρείοι. Στο τέλος της ημέρας, αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να υπερασπιστεί με τους κομματικούς μισθοφόρους της το νέο λυμφατικό πελατειακό κράτος που θα κτίσει πάνω στα ερείπια της χώρας. Δεν θέλουμε να περιμένουμε μοιρολατρικά την καταστροφή της χώρας. Προτιμούμε να επισπεύσουμε την πτώση της κυβέρνησης. 

Θεωρείς ότι ήταν κομματικά κατευθυνόμενα τα τρολ που προσπάθησαν να σαμποτάρουν τη συγκέντρωση;
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τα τρολ ήταν και είναι κατευθυνόμενα από την κυβέρνηση. Είναι οι ίδιοι λογαριασμοί των κυβερνητικών κολαούζων και τα ίδια άθλια φιλοκυβερνητικά σάιτ που, χρόνια τώρα, ξεπλένουν και διαδίδουν ψέματα. Η κυβέρνηση πήρε μαθήματα από την περσινή συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε". Πέρυσι προτίμησε την κατά μέτωπον επίθεση και διαπίστωσε πως δεν της βγήκε σε καλό. Εφέτος προτίμησε μια πιο επιδέξια, όσο και πιο βρόμικη τακτική: την κατασκευή fake λογαριασμών και τη διασπορά fake news με στόχο τη διαπόμπευση, την υπονόμευση κι εντέλει την πλήρη σύγχυση γύρω από την αυθεντική ταυτότητα των "Παραιτηθείτε". Είναι, φυσικά, η παλιά δοκιμασμένη γκεμπελική τακτική, προσαρμοσμένη στην εποχή του Διαδικτύου. 

Γιατί θεωρείς ότι παρά το ότι η κυβέρνηση σε 2 μόλις χρόνια ψήφισε 2 νέα μνημόνια, τα ποσοστά της δείχνουν να συγκρατούνται σε ένα επίπεδο και δεν πέφτουν;
Ένα μεγάλο μέρος της απάντησης περνάει υποχρεωτικά μέσα από μια επώδυνη διαδικασία εθνικής αυτογνωσίας. Γιατί ανεβάσαμε στην εξουσία μια τέτοια παρδαλή λαϊκιστική κυβέρνηση και πόσο εύκολο είναι να αναγνωρίσουμε και να διορθώσουμε εκ των υστέρων το λάθος μας; Ασφαλώς, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση, αν συμπεριλάβουμε και το υψηλότατο ποσοστό αποχής (ο ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν πήγε να ψηφίσει τον Σεπτέμβριο του 2015), είχε ευθύς εξαρχής τη συναίνεση μονάχα του ενός στους τέσσερις ψηφοφόρους -αλλά και πάλι, το ποσοστό είναι μεγάλο για να απαλλαγεί κάθε ευθύνης. Εξυπακούεται ότι αυξημένη ευθύνη έχουν και άτομα σαν εμένα, που μετείχαν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -έστω και αν έφυγα σχετικά νωρίς, τον Ιανουάριο του 2014, και δεν βίωσα στο πετσί μου το άγος να συμπορευτώ με τους ακροδεξιούς ψεκασμένους. Πάντοτε, το πιο δύσκολο στην υπόθεση, είναι να αναγνωρίσεις τι έκανες λάθος εσύ. Το αμέσως πιο δύσκολο είναι το να μην το επαναλάβεις. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΑΚΗΣ: ΟΛΟΙ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

Για ποιον λόγο πρέπει να έρθει κάποιος στις 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα;
Για πολλούς αλλά κυρίως γιατί πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στην αμετροέπεια του πρωθυπουργού από τηλεοπτικού βήματος πως «δεν διαμαρτύρεται κανείς».

Τι μεσολάβησε από το περσινό #Παραιτηθείτε και γιατί θεωρήσατε ότι πρέπει να επαναληφθεί αυτή τη στιγμή μία νέα συγκέντρωση;
Πολλά δυσάρεστα γεγονότα όπως η αντισυνταγματική ρύθμιση για τα κανάλια που προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση για να ελέγξει τα ΜΜΕ όπως και τόσοι νόμοι που κρίθηκαν επίσης αντισυνταγματικοί που αφορούν την υγεία, την παιδεία αλλά και τα ειδικά μισθολόγια κ.α. Ναι έπρεπε, και μάλλον είχαμε αργήσει θα έλεγα.

Θεωρείς ότι ήταν κομματικά κατευθυνόμενα τα τρολ που προσπάθησαν να σαμποτάρουν τη συγκέντρωση;
Ναι και τα δικαιολογούμε. Όταν βλέπουν τους παλιότερους συναδέλφους τους να έχουν διοριστεί, αυτά να μην αντιδρούν; Ψυχή δεν έχουν; Ε δίνουν τα διαπιστευτήριά τους τώρα. Λογικό δεν είναι;

Δέχτηκες και προσωπικές επιθέσεις;
Ναι όλοι μας, εγώ συγκεκριμένα για τη δουλειά μου. Γιατί για αυτούς η δουλειά στον ιδιωτικό τομέα είναι πάντα ντροπή. Όμως εγώ θεωρώ ότι περισσότερες επιθέσεις δέχτηκαν οι γυναίκες του γκρουπ και ειδικά μία για την οποία κυκλοφόρησαν πορνό βίντεο όπου υποτίθεται ότι παίζει. Τεράστιο ψέμα, απλά και μόνο για να την σπιλώσουν.

Γιατί θεωρείς ότι παρά το ότι η κυβέρνηση σε 2 μόλις χρόνια ψήφισε 2 νέα μνημόνια, τα ποσοστά της δείχνουν να συγκρατούνται σε ένα επίπεδο και δεν πέφτουν;
Για πολλούς λόγους. Άλλος γιατί δεν εμπιστεύεται τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, άλλος γιατί τρώει το παραμύθι του Αλέξη Τσίπρα πως για όλα φταίνε οι ''κακοί'' ξένοι, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει βρεθεί άλλος τέτοιος απίστευτος δημαγωγός να τους τάξει πάλι τα ίδια παραμύθια. Επομένως, μένουν προσμένοντας μπας και γίνει το θαύμα.

Πηγή: athensvoice.gr 


Σχετική ανάρτηση:
"Παραιτηθείτε" Τρίτη 20/6/2017 στο Σύνταγμα

1 σχόλιο:

  1. Καμιά εμπιστοσύνη πουθενά! Ούτε σε αυτούς, έτσι έκαναν και οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα κάποτε και τώρα κάθησαν στο σβέρκο μας! Διορισμένοι στα υπουργικά γραφεία είναι εκείνοι που τους καθοδηγούσν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή