26 Ιουνίου 2017

Χωρίς ουσία η απάντηση Καμμένου για την συνομιλία του με τον ισοβίτη

Υψηλοί τόνοι σήμερα στη Βουλή αλλά χωρίς απάντηση επί της ουσίας από τον κ. Καμμένο για την συνομιλία του με τον ισοβίτη.

«Αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, είναι παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα υποστήριξε, ότι ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη και κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

«Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό, αρμόδιο να το κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τζακανόπουλος ή ο κ. Κοντονής» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Απάντηση Καμμένου

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», ανέφερε, απαντώντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Για το θέμα της επικοινωνίας του με τον κρατούμενο ο κ. Καμμένος είπε: Ναι, τηλεφωνήθηκα μαζί του και του έθεσα το αμείλικτο ερώτημα. Συνέχισε δε λέγοντας: Ο κ. Μαρινάκης, μήνυσε εμένα, τον ανακριτή και τον δημοσιογράφο. Τον ισοβίτη γιατί δεν τον μήνυσε; Ή μήπως φοβήθηκε ένας ακόμη ισοβίτης να φάει λίγους ακόμη μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση; αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος. 

ΝΔ: Ακόμη πιο εκτεθειμένος ο κ. Καμμένος 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο. Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ήταν σε εμφανή αδυναμία να εξηγήσει στους βουλευτές και στους πολίτες για ποιο λόγο επικοινώνησε 12 φορές σε διάστημα λίγων ημέρων με τον φυλακισμένο ισοβίτη και τι ακριβώς είπαν.
Δεν απάντησε αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε αυτό τον χειρισμό. Δεν απάντησε αν γνώριζε τον λιμενικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Δεν απάντησε με ποιο δικαίωμα βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις κατά Ελλήνων πολιτών.
Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο». 

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, nd.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου