28 Ιουνίου 2017

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των Αστυνομικών στα Εξάρχεια

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκε "για λόγους δημόσιας ασφάλειας", η συγκέντρωση που έχει προγραμαμτίσει για αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Εξαρχείων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με τις οποίες καλούσε τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι», στέλνοντας σαφές μήνυμα.

"Αν υπάρξει απόφαση για απαγόρευση εμείς θα υπακούσουμε" δήλωσε νωρίτερα σήμερα o πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. Συγκεκριμένα στη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ανέφερε:
«Εμείς προχωράμε κανονικά την προετοιμασία μας για την συγκέντρωση που έχουμε προγραμαμτίσει για αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Εξαρχείων. Σε περίπτωση πάντως, που υπάρξει απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης, εμείς θα υπακούσουμε, αφού έχουμε δώσει όρκο να τηρούμε τους νόμους».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, ζητά την παραίτηση του κ. Νίκου Τόσκα, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο. Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού... Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα».

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, nd.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου