30 Ιουνίου 2017

Βρετανία: Διαζύγια λόγω… Brexit

Προβλήματα ανάμεσα στα ζευγάρια, πέρα από τα ζητήματα στις σχέσεις των Βρετανών με τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται πως δημιουργεί το Brexit, σύμφωνα τουλάχιστον με μία νέα έρευνα.

Σχεδόν 1,6 εκατ. άνθρωποι τερμάτισαν τις σχέσεις τους λόγω διάστασης απόψεων σε ό,τι αφορά το Brexit, βάσει των ευρημάτων της έρευνας, η οποία δημοσιοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε τον Μάρτιο του 2017 από την ICM για λογαριασμό της ιστοσελίδας γνωριμιών eHarmony, το 3,4% των Βρετανών δήλωσε ότι το Brexit ήταν βασικός παράγοντας για να αποφασίσουν να σταματήσουν να βγαίνουν με κάποιον.

Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στις ηλικίες 18-24 ετών, με το 10% να απαντά ότι χώρισε ή σταμάτησε να βλέπει κάποιον εξαιτίας των απόψεών του για το δημοψήφισμα.

Εξάλλου, κατά την έρευνα, το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το δημοψήφισμα επιβάρυνε τις προσωπικές του σχέσεις με την οικογένεια, φίλους ή συναδέλφους του.

Επισης, ένα ποσοστό 6% παραδέχθηκε ότι διαπληκτίστηκε με την οικογένειά του, ενώ το 2% ότι διέκοψε κάθε σχέση με κάποιον συγγενή του.

Πάντως, πέρα από το Brexit, οι αντιτιθέμενες 
γενικότερα πολιτικές απόψεις προκάλεσαν πολλούς χωρισμούς, οδηγώντας πέρσι περίπου 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους σε τερματισμό της σχέσης τους.

Σημειώνεται ότι το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή ή την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση διεξήχθη στις 23 Ιουνίου 2016. Υπέρ της αποχώρησης (Brexit) ψήφισε το 51,89% των πολιτών, ενώ υπέρ της παραμονής στην ΕΕ το 48,11%.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου