19 Ιουνίου 2017

"Παραιτηθείτε" Τρίτη 20/6/2017 στο Σύνταγμα


Μία ομάδα πολιτών, με βασικό μοχλό το διαδίκτυο, όπως και πέρυσι, απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τρίτη 20/6, στις 20.00, με κεντρικό σύνθημα το "παραιτηθείτε" και παραλήπτη την κυβέρνηση των ΣυριζΑνελ.
Δυο κείμενα στη συνέχεια: Το πρώτο με τίτλο "Γιατί θα είμαστε την Τρίτη 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα" των Γιώργου Τσουκαλαδάκη και Παναγιώτη Κωστούλα, εκ των βασικών διοργανωτών της συγκέντρωσης. Το δεύτερο, ένα κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών #παραιτηθείτε από τη σελίδα της στο Facebook:

 
Γιατί θα είμαστε την Τρίτη 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα
Των Γιώργου Τσουκαλαδάκη και Παναγιώτη Κωστούλα
από το liberal.gr

Την Τρίτη 20 Ιουνίου διοργανώνεται στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της πρωτοβουλίας πολιτών #παραιτηθείτε.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί μια μαζική αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σε αυτό το καθεστώς της πρωτοφανούς και πολυεπίπεδης παρακμής που βιώνει ο τόπος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καλεί σε μια δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία μακριά κι έξω από ακρότητες όλους τους πολίτες που επιθυμούν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα.

Θα είμαστε όλοι εκεί για να γίνουμε ο αντίλογος στην απόπειρα εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα που ενταφιάζει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, καθώς και του συνόλου του παραγωγικού ιστού της οικονομίας στο όνομα των αριστερών ιδεοληψιών και της κυνικής προστασίας του σκληρού κομματικού κράτους.

Θα είμαστε εκεί για να διαψεύσουμε το στερεότυπο του κινηματικού μονοπωλίου των επαγγελματιών της διαδήλωσης και της επαναστατικής γυμναστικής, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι παραγωγικοί και δημιουργικοί πολίτες αυτής της χώρας δεν ανέχονται πλέον την περιθωριοποίηση τους.

Θα είμαστε εκεί για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που καλλιέργησε συνειδητά τον επιθετικό λαϊκισμό, το απροκάλυπτο ψεύδος και τον κοινωνικό διχασμό, όχι μόνο για να ανέλθει στην εξουσία, αλλά και για να κρατηθεί γαντζωμένη σε αυτή.

Θα είμαστε εκεί για να πούμε ως εδώ στην συνειδητή υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, των ανεξάρτητων αρχών, της δικαιοσύνης, του πλουραλισμού και της διαφορετικότητας που τόσο βάναυσα βάλλονται καθημερινά από μια κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την αναπαραγωγή της εξουσίας της σε αυτοσκοπό.

Θα είμαστε εκεί για να πούμε φτάνει στην περαιτέρω καταβαράθρωση της εθνικής υπόστασης της χώρας, στη μετατροπή της σε παρία της ευρωπαϊκής οικογένειας και σε "ειδική περίπτωση" που αρνούμενη να κάνει ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βουλιάζει μέσα στη μιζέρια και τις αλλεπάλληλες εθνικές ταπεινώσεις αδυνατώντας να βρει προοπτική και ουσιαστική διέξοδο.

Θα είμαστε εκεί ενωμένοι οι νέοι, οι μεγαλύτεροι και οι πρεσβύτεροι. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά και οι δημόσιοι. Οι συνταξιούχοι μαζί με τους ανέργους. Οι ελευθεροεπαγγελματίες από όλους τους χώρους. Δεν υπάρχει κάποιος που να είναι ''κερδισμένος'' από αυτήν την κυβέρνηση πλην των μετακλητών της.

Κλείνοντας θα είμαστε πάνω από όλα εκεί για να στείλουμε μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και συστράτευσης, για να απλώσουμε το χέρι σε κάθε πολίτη που βλέπει τη ζωή του και το μέλλον του να υποβαθμίζονται ανεξάρτητα από τις πολιτικές του επιλογές τα τελευταία χρόνια. Πάντα όμως με όρους εθνικής αυτοσυνειδησίας και αλήθειας. Όχι με άλλα ψέματα, όχι με άλλες ψευδαισθήσεις.

Το #παραιτηθείτε είναι μια εντελώς αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη κομματικά πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που ανήκουν σε ολόκληρο το φάσμα του δημοκρατικού, συνταγματικού τόξου. Δεν στρέφεται ενάντια στα κόμματα και τον κοινοβουλευτισμό, αλλά ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση της παρακμής.

Ραντεβού στο Σύνταγμα.


Σκίτσο του Αρκά 

Παραιτηθείτε | Τρίτη 20/6 όλοι Σύνταγμα

Κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών #παραιτηθείτε από τη σελίδα της στο Facebook

Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της αριστερο-δεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μια συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά χρησιμοποίησε αναρίθμητα ψέμματα για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό ώστε να αποκτήσει την εξουσία, ενώ στην συνέχεια βρήκε για να σερβίρει σε όλους νέα συνθήματα για δήθεν ‘Παράλληλα Προγράμματα’ και δήθεν ‘Αντίμετρα’.

● Ζητάμε αλλαγή πολιτικής τώρα.

● Ζητάμε επιτέλους σοβαρή συνεννόηση χωρίς προβοκατόρικη δήθεν εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη για το κοινό τους στο εσωτερικό, αλλά και χωρίς τις άκριτα ‘τυφλές’ υπογραφές σε ό,τιγράφουν τα Μνημόνια πίσω από τις κλειστές τους πόρτες στις Βρυξέλλες, προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν τις καρέκλες τους -και τους παχυλούς τους μισθούς- ώστε να συνεχίσουν να διορίζουν τα ‘Δικά τους Παιδιά’ για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.

● Ζητάμε δραστικές περικοπές δαπανών παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος, με ουσιαστική αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα και με απομάκρυνση τυχόν αργόμισθων και ατόμων που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία ή εντελώς ελλιπή προσόντα.

● Ζητάμε διαύγεια και αξιοκρατία και όχι ‘βόλεμα’ του Κομματικού Στρατού της Συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

● Ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής. Ουσιαστικά ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στη δραστική μείωση ΦΠΑ και των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε όλοι μας καθαρά λόγω της απίστευτης ανευθυνότητας των κυβερνώντων.

Λέμε " Όχι " στην δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας.

Λέμε " Όχι " στον άκρατο λαϊκισμό, την χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τον ταξικό και ιδεολογικό στιγματισμό συμπολιτών μας από τους πολιτικούς που μας παρουσιάστηκαν δήθεν ως «Καθαροί» και «Άφθαρτοι» όντες τελικά πολύ χειρότεροι από όλους ανεξαιρέτως τους προηγούμενους.

Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και η Οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε συνθήκες ανάπτυξης.

Βρισκόμαστε σε έναν μοιραίο δρόμο από τον οποίο αν δεν φροντίσουμε να βγούμε αμέσως, στην χώρα μας θα δούμε πολύ σύντομα τις εικόνες εξαθλίωσης που βλέπουμε τώρα στην Βενεζουέλα.

Ήρθε η ώρα όλοι οι Έλληνες να ενωθούμε κατά του Παλαιοκομματισμού ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την ανιστόρητη και ανεκδιήγητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ισχυρότερος από ποτέ.

Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, δεν υπάρχει ‘Νομιμοποίηση’ της Πολιτικής σας όπως ανερυθρίαστα δηλώσατε δημοσίως πρόσφατα επειδή ‘Δεν υπάρχει κόσμος στους δρόμους΄. Υπάρχουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ.

Δεν διατηρούμε την αυταπάτη ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις καρέκλες τους τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν, αλλά ας μάθουν επιτέλους ότι ο Ελληνικός Λαός δεν είναι πλέον μαζί τους.

Έναν χρόνο μετά, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 στις 20:00 το βράδυ πάμε όλοι στο Σύνταγμα για να βροντοφωνάξουμε : #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου