14 Ιουνίου 2017

Πωλείται σπίτι που βρίσκεται… σε δύο χώρες!

Πωλητήριο στο σπίτι του, το οποίο «κόβεται» στη μέση από τα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά, έβαλε ένα ζευγάρι Αμερικανο-Καναδών πολιτών.

Έκτασης περίπου 650 τετραγωνικών μέτρων, το σπίτι -το οποίο διαθέτει σήμερα πέντε αυτόνομα διαμερίσματα- χτίστηκε το 1782, στα όρια των πολιτειών Βερμόντ και Κεμπέκ, πάνω ακριβώς στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά, από έναν έμπορο ο οποίος επιθυμούσε να πουλά την πραμάτεια του και στις δύο χώρες.

Σημερινοί του ιδιοκτήτες είναι ο Μπράιαν Ντουμάλιν και η σύζυγός του Τζόαν, ηλικίας περίπου 70 ετών, οι οποίοι διαθέτουν αμερικανική και καναδική υπηκοότητα.

Το σπίτι, το οποίο διαθέτει είσοδο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, πωλείται αντί 109.000 δολαρίων, αν και -σύμφωνα με το Associated Press- απαιτεί εργασίες ανακαίνισης περίπου 600.000 δολαρίων.

Όπως περιέγραψε ο κ. Ντουμάλιν, που μεγάλωσε στο συγκεκριμένο σπίτι, του φαινόταν πάντα φυσιολογικό να ζει μεταξύ δύο χωρών, αν και όταν ήταν μικρός, ελάχιστοι ήταν εκείνοι οι οποίοι διέσχιζαν τα σύνορα, σε σύγκριση με σήμερα.

Παρ’ όλο που όλη τους τη ζωή πέρναγαν πολλές φορές την ημέρα από τις ΗΠΑ στον Καναδά και αντίστροφα, πηγαίνοντας από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ο κύριος και η κυρία Ντουμάλιν αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Οντάριο του Καναδά, όπου ζουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. 

Πηγή: naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου