11 Ιουνίου 2017

Δίστομο, όταν ο Μανώλης Γλέζος παραμερίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αίσθηση έχει προκαλέσει το επεισόδιο στο Δίστομο, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη από το να καταθέσει στεφάνι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης για τους εκατοντάδες Έλληνες που δολοφονήθηκαν το 1944 από τους Ναζί.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

φαίνεται η πρόεδρος της "Πλεύσης Ελευθερίας", Ζωή Κωνσταντοπούλου, που στέκεται μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους, να απευθύνεται στον Γερμανό πρέσβη λέγοντας του ότι η Γερμανία πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και να τον εμποδίζει να καταθέσει στεφάνι. 


Στη συνέχεια ο Μανώλης Γλέζος που βρισκόταν ανάμεσα στους επισήμους, φαίνεται να σηκώνεται από τη θέση του, να παίρνει από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη και, παρακάμπτοντας την κα Κωνσταντοπούλου, δίνει στον Γερμανό αξιωματούχο το στεφάνι, ο οποίος και το καταθέτει στο μνημείο των εκτελεσθέντων. 

2017 06 11 Δίστομο κατάθεση στεφάνων Γερμανός πρέσβης Κωνσταντοπούλου Γλέζος

Μετά το συμβάν, ο Μανώλης Γλέζος, που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διστόμου, ακούγεται να λέει: «Το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Να θυμίσουμε εδώ ότι στις 10 Ιουνίου 1944, ναζί στρατιώτες εισέβαλαν στο χωριό του Διστόμου και έσφαξαν 228 ανθρώπους, ανάμεσα τους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά. Αφορμή για το μακελειό ήταν η μάχη που είχε δοθεί νωρίτερα, ανάμεσα στους άνδρες των SS και αντάρτες της περιοχής, αν και οι κάτοικοι του Διστόμου δεν συμμετείχαν στην σύγκρουση.

Στοιχεία από kathimerini.gr, youtube.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου