15 Ιουνίου 2017

Σόιμπλε: Άλλες τρεις εβδομάδες για επικοινωνιακούς λόγους!

Το "καρφί" κατά της ελληνικής κυβέρνησης από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών: «Είχαμε εδώ και τρεις εβδομάδες συμφωνία, αλλά οι Ελληνες ζήτησαν άλλες τρεις για επικοινωνιακούς λόγους», τόνισε με νόημα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup. Γι αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε σήμερα συμφωνία, πρόσθεσε. 

«Ελπίζω ότι στο τέλος του πακέτου βοήθειας, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Σχετικά με το ΔΝΤ, εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα καταφέρουμε ένα βρούμε ένα τρόπο, ώστε να κρατήσουμε το Ταμείο στο πρόγραμμα έως το 2018», διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα δεν θα συμμετέχει στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος. 

«Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ελληνικό ζήτημα και τη συνεδρίαση του Eurogroup, την ώρα που αποχωρούσε από το συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της 3ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. 

Εν τω μεταξύ στο Euroworking Group, που τελείωσε νωρίς το απόγευμα σήμερα στο Λουξεμβούργο, τονίστηκε ότι τα προαπαιτούμενα που αναμενόταν να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση θεωρούνται ολοκληρωμένα και οι εθνικές διαδικασίες ψήφισης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης μπορούν να ξεκινήσουν. Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με την Καθημερινή, θεωρεί σίγουρη τη συμφωνία στο σημερινό Eurogroup. 

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου