30 Ιουνίου 2017

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κερδίζει και στο μάρκετινγκ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, καταλαμβάνει την 41η θέση στην κατάταξη με τους 50 κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, που ασκούν μεγαλύτερη επίδραση στο χώρο του μάρκετινγκ. Είναι μία ακόμα διάκριση για τον Giannis, που βρέθηκε στην θέση οκτώ της λίστας με τις πιο δημοφιλείς φανέλες του ΝΒΑ, δείχνοντας ότι κατακτά, όχι μόνο διακρίσεις εντός γηπέδων, αλλά το ένα μετά το άλλο τα πεδία που έχουν σχέσεις αλληλεπίδρασης με τον αθλητισμό.

Ο 27χρονος βρετανός πυγμάχος Αντονι Τζόσουα, οδηγεί την κατάταξη των «SportsPro 2017», μπροστά από το σούπερ σταρ του μπάσκετ Στεφ Κάρι και τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά. 

Υπογραμμίζεται η είσοδος στην κατάταξη της γυμνάστριας των ΗΠΑ, Σιμόν Μπάιλς, που βρέθηκε στο Νο 8. Εντυπωσιακό είναι το μεγάλο άλμα που πραγματοποίησε ο Ντέλι Αλι της Τότεναμ, σκαρφαλώνοντας κατά 12 θέσεις. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ομως το πιο εντυπωσιακό είναι η εξαφάνιση από τον κατάλογο αυτό των Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Γιουσέιν Μπολτ, πιθανώς λόγω του κριτηρίου ηλικίας, επειδή η κατάταξη λαμβάνει υπόψη την εμπορική δυναμική των αθλητών για τον επόμενο κύκλο των 3 ετών.

Οι δέκα πρώτοι της κατάταξης: 
1. Αντονι Τζόσουα πυγμαχία Μεγάλη Βρετανία 
2. Στεφ Κάρι μπάσκετ ΗΠΑ 
3. Πολ Πογκμπά ποδόσφαιρο Γαλλία 
4. Κόνορ ΜακΓκρέγκορ πολεμικές τέχνες Ιρλανδία 
5. Βιράτ Κόλι Κρίκετ Ινδία 
6. Τζόρνταν Σπιθ γκολφ ΗΠΑ 
7. Νειμάρ ποδόσδφαιρο Βραζιλία 
8. Σιμόν Μπάιλς γυμναστική ΗΠΑ 
9. Μικαέλα Σίφριν σκι ΗΠΑ 
10. Οντέλ Μπέκαμ Τζούνιορ αμερικάνικο ποδόσφαιρο ΗΠΑ 
 ...
41. Γιάννης Αντετοκούνμπο μπάσκετ Ελλάδα 

Η λίστα αποτελείται από 36 άνδρες και 14 γυναίκες, που εκπροσωπούν 19 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, και 22 αθλήματα. Οι περισσότεροι (20) είναι Αμερικανοί. Για την κατάταξη, λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως η ηλικία, το ταλέντο, την εθνική αγορά και η διαχείριση της εικόνας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετικές αναρτήσεις:
20 Φεβρουαρίου 2017 O Γιάννης Αντετοκούνμπο που έγινε γκράφιτι!
6 Ιανουαρίου 2017 Αντετοκούνμπο: «Δεν υπογράφω στη σημαία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου