11 Ιουνίου 2017

Ε Κουντουρά: Με τη διαπραγμάτευση του 2015 γλυτώσαμε 16 δισ. μέτρα!

Έλενα Κουντουρά: Με τη διαπραγμάτευση του 2015 γλυτώσαμε 16 δισ. μέτρα! Εχουμε έκρηξη επενδύσεων! Ήταν η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στην παρατήρηση του τηλεοπτικού συντάκτη ότι ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, επισημαίνει: «Αν η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη δεν είχαν πάρει λάθος κατεύθυνση το 2015, η Ελλάδα θα στεκόταν ήδη στα δύο της πόδια». Μόλις την προηγούμενη ημέρα ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωνε: «Η κυβέρνηση το 2015 έσπασε τα μούτρα της, αλλά δεν δραπέτευσε»!

Πιο αναλυτικά (με στοιχεία από το protothema.gr):

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

Μια ειδυλλιακή, σχεδόν μαγική εικόνα για την κατάσταση στην οικονομία και στην Ελλάδα συνολικά προσπάθησε να παρουσιάσει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Η κυρία Κουντουρά υποστήριξε ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης επιτεύχθηκε ρεκόρ προσλήψεων από το 2001 και συνέχισε κωδικοποιώντας τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Τσίπρα: «Η δική μας κυβέρνηση έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, έχει μειώσει την ανεργία, έχει αυξήσει τις εξαγωγές, έχουμε ανάπτυξη στη βιομηχανία, έχουμε καταφέρει να έχουμε έκρηξη επενδύσεων...». «Μόλις κλείσει η συμφωνία και εφαρμοστεί θα γίνει έκρηξη στην ανάπτυξη» προέβλεψε μάλιστα η υπουργός Τουρισμού.

Την προηγούμενη ημέρα ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, είχε αποδόσει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση και την ανακοπή της πορείας προς την έξοδο στις αγορές και κατ' επέκταση την ανάγκη υιοθέτησης νέων μνημονίων, στην πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και ειδικότερα τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη. «Αν η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη δεν είχαν πάρει λάθος κατεύθυνση το 2015, η Ελλάδα θα στεκόταν ήδη στα δύο της πόδια» επισήμανε ο επικεφαλής του ESM.

Η κυρία Κουντουρά εκλήθη να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές.
«Ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι 15 Ιουνίου θα έχουμε μια καθαρή λύση» είπε η υπουργός Τουρισμού...
«Ο Ρέγκλινγκ είπε αν δεν κάνατε τις σαχλαμάρες του 2015...» προσπάθησε να τη διορθώσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.
«Το 2015, όταν εμείς κάναμε τις διαπραγματεύσεις η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υπογράψει μέτρα 20 δισ. Τι μέτρα πάρθηκαν; 5 δισ! Άρα γλυτώσαμε, με τη διαπραγμάτευση τη σκληρή, 16 δισ. μέτρα!» είπε η κυρία Κουντουρά. «Έχουμε καταφέρει να φέρουμε έκρηξη επενδύσεων στον τουρισμό...» συνέχισε η υπουργός Τουρισμού αποθεώνοντας τον εαυτό της...

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής

Μιλώντας στη συχνότητα του Flash 96,0 FΜ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, είπε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες για ότι συνέβη πριν από το 2015, αλλά παραδέχθηκε ότι "απέτυχε, έσπασε τα μούτρα της" αλλά "δεν δραπέτευσε"!.

«Η κυβέρνηση αυτή, η οποία στο κατώ - κάτω δεν έχει ευθύνες για ότι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, ανέλαβε το 2015 και επιχείρησε αυτό που ιδεολογικά και πολιτικά υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και απέτυχε, έσπασε τα μούτρα της. Αυτή είναι η αλήθεια. Και πήγαμε σε μία συμφωνία. Δεν δραπετεύσαμε. Είπαμε, θα σηκώσουμε το σταυρό του μαρτυρίου. Και είχε και την πολιτική εντιμότητα ο Αλέξης ο Τσίπρας να το θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού, κάτι που δεν έκανε ο ούτε ο Αντώνης ο Σαμαράς, ούτε ο Γιώργος ο Παπανδρέου», είπε ο υπουργός.

Μιλώντας στην εκπομπή του Κωστή Παρρά, ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη στα σοβαρά ζητήματα από την αντιπολίτευση, ούτε καν από τον Στουρνάρα.

Με άλλα λόγια ο κ. υπουργός μας είπε "μπορεί να τα κάναμε όλα μπάχαλο, χωρίς τη στήριξη κανενός, αλλά αλλά τις καρέκλες μας δεν τις αφήσαμε"!

Ότι θέλουν πια λένε... δεν είναι ανάγκη όλα αυτά να έχουν σχέση και με την πραγματικότητα.

afirimeno.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου