26 Ιουνίου 2017

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, διευρύνεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στις 18 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αποτυπώνεται και η απογοήτευση για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup.

Αναλυτικά σύμφωνα με το ΠΑΜΑΚ, 
στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% παρουσιάζοντας άνοδο 0,5% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση η οποία έλαβε χώρα στις 24-26 Μαΐου. Στον αντίποδα το κυβερνών κόμμα εμφανίζει πτώση 1,5% περνώντας στο 15% από 16,5%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ το οποίο διατηρεί το ποσοστό του στο 7,5%. Η Χ.Α συγκεντρώνει 7% (από 7,5%) και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6% (από 5,5%).

Εκτός κοινοβουλίου σύμφωνα με την δημοσκόπηση, φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 2%, οι ΑΝΕΛ με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά και στην παράσταση νίκης, συγκεντρώνοντας 69,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έπεται με 10,5%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός του Αλέξη Τσίπρα με 33% έναντι 16%.

Το 71,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι στο Eurogroup η Ελλάδα δεν πήρε αυτά που διεκδίκησε, έναντι ποσοστού μόλις 13% που απαντά θετικά στο ερώτημα. Τα συγκεκριμένα ποσοστά αποτυπώνουν την απογοήτευση για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup. Οσον αφορά τη συνολική αποτίμηση της συμφωνίας και την απόφαση του Eurogroup, σε ποσοστό 82,5% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε σε διαρκή λιτότητα, έναντι ποσοστού μόλις 10% που εκτιμούν ότι μετά την απόφαση αυτή η Ελλάδα βρίσκεται καθ’ οδόν στο να τερματίσει την κρίση.

Για το ζήτημα του χρέους, το 77,5% απαντά αρνητικά στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αποτελεσματικά μια ουσιαστική μείωση του δημοσίου χρέους, με το 16,5% των ερωτηθέντων να απαντά θετικά.

Τέλος το 33% των ερωτηθέντων επιθυμεί μετά τις επόμενες εκλογές να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ., έναντι 16% που προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 18% τάσσονται υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.

Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση, τα ευρήματα της οποίας ανακοινώθηκαν από 
τον ΣΚΑΪ σήμερα, έλαβε χώρα το διάστημα 21-23 Ιουνίου, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και την συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δις ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά την δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Πηγή: skai.gr

Σχετική ανάρτηση:
Τρεις δημοσκοπήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει διαφορετικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου