21 Ιουνίου 2017

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.6.2017

Συγκέντρωση χθες στο Σύνταγμα, στο χώρο μπροστά από τη Βουλή, με κεντρικό συνθημα "Παραιτηθείτε¨. Κανείς όμως δεν τους ακούει, πηγανε στο ...Καστελόριζο, μας λέει ο Ηλίας Μακρής στο σκίτσο του στην Καθημερινή.

Γιατί όμως στο Καστελόριζο;

Ολα ξεκινούν από τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά. «Εσείς μας βάλατε στο μνημόνιο, εγώ θα σας βγάλω» της είπε κάποια στιγμή ο Α. Τσίπρας, κάνοντας αναφορές και στον Γιώργο Παπανδρέου: «Να πάρουμε και τον Γιώργο να πάμε μαζί στο Καστελόριζο» συνέχισε ο πρωθυπουργός, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά: «Μας έφερες δύο αχρείαστα μνημόνια. Δεν έχεις περιθώρια να τα λες αυτά».

Ήταν μια στιχομυθία που προκάλεσε την αντίδραση, μέσω Twitter, του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Πάμε τώρα Αλέξη στο Καστελόριζο να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας» έγραψε ο Γ. Παπανδρέου, εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ πρόσθεσε: «Και πως ο Aντώνης και συ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!», εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Υπενθυμίζεται ότι από το ακριτικό Καστελόριζο, στις 23 Απριλίου 2010, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, βάζοντας τη χώρα στον χωρίς τελος δρόμο των μνημονίων και των μέτρων λιτότητας.

Πηγή: Με στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου