25 Ιουνίου 2017

Τουρκία: Διακόπτεται η διδασκαλία της θεωρίας του Δαρβίνου

Τη διακοπή της διδασκαλίας της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές αρχές στην Τουρκία, καθώς τη θεωρούν «αμφιλεγόμενη» και «δυσνόητη».

Ως αποτέλεσμα, η σχετική θεωρία, η οποία περιγράφεται στα βιβλία της Βιολογίας, θα είναι διαθέσιμη μόνο σε μαθητές ηλικίας 18 και 19 ετών, οι οποίοι συνεχίζουν για πανεπιστημιακές σπουδές.

«Εάν οι μαθητές δεν έχουν το υπόβαθρο να κατανοήσουν τη λογική βάση και τις υποθέσεις, ή αν δεν διαθέτουν τη γνώση και το επιστημονικό πλαίσιο, δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν κάποια αμφιλεγόμενα θέματα» τόνισε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης.

Η απόφαση είχε προαναγγελθεί και από την κυβέρνηση, με τον αντιπρόεδρο Νουμάν Κουρτουλμούς να χαρακτηρίζει, προ μηνών, τη θεωρία του Δαρβίνου ως «ξεπερασμένη» και «μη απαραίτητη».

Αρκετοί πολέμιοι της κυβέρνησης, ωστόσο, κατηγορούν τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως προωθεί μία ατζέντα ισλαμιστικών απόψεων, υπονομεύοντας τις κοσμικές αξίες της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας. 

Πηγές: naftemporiki.gr, protothema.gr 
Στη φωτογραφία ο Κάρολος Δαρβίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου