29 Ιουνίου 2017

Ποια τραγούδια «κόβονται» από το μάθημα των Θρησκευτικών

Μετά από απαίτηση της Εκκλησίας και εισήγηση του Μητροπολίτη Υδρας Εφραίμ

Καταργούνται τελικά τα τραγούδια της Ριάνα, του Διονύση Σαββόπουλου και του Νικόλα Άσιμου από το πρόγραμμα μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως εισηγήθηκε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Εφραίμ, στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα τραγούδια που καταργήθηκαν είναι τα εξής: «Umbrella» της Ριάνα, «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου και «Μπαγάσας» του Νικόλα Άσιμου.

Rihanna ft Jay Z Umbrella original video

Διονύσης Σαββόπουλος: Συννεφούλα

Νικόλας Άσιμος Μπαγάσας*:
Αφήνω πίσω τις αγορές και τα παζάρια
θέλω να τρέξω στις καλαμιές και τα λιβάδια
να ξαναγίνω καβαλάρης, και ξαναέλα να με πάρεις, ουρανέ

Επίσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Εκκλησίας, αφαιρέθηκε από την ύλη του Λυκείου και από το εκπαιδευτικό υλικό γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους και αποσαφηνίζεται στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.

Τα νέα Θρησκευτικά υιοθετούν διαφορετική δομή και το υπουργείο Παιδείας προτείνει σε δασκάλους και καθηγητές να χρησιμοποιούν μουσικό και οπτικό υλικό για πολλές θεματικές ενότητες και εργασίες. Για παράδειγμα, προτείνεται ο «Κήπος» του Σωκράτη Μάλαμα ή το «Η Ζωή μου όλη» του Άκη Πάνου στην Γ’ Γυμνασίου για θέμα εργασίας: «Διευρύνοντας τις εμπειρίες μας – Χτίζοντας τον κόσμο μας».

Για την «Αναζήτηση του Θεού» στην Α’ Λυκείου προτείνεται ο «Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, αλλά και μια φωτογραφία του Τζιοβάνι που πανηγυρίζει το γκολ, δείχνοντας προς τον ουρανό.

Πηγές: tovima.gr, youtube.com

*Ακούστε και αυτό: Μπαγάσας - Άσιμος (ερμηνεύει ο ίδιος) στο
https://www.youtube.com/watch?v=nAh45vCMOBQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου