21 Ιουνίου 2017

Για ασφαλή κολύμβηση, από τον ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη

"Το να βουτας σε άγνωστα νερά, είναι σαν να οδηγείς με μάτια κλειστά. Άνοιξε τα μάτια σου, η θάλασσα δεν είναι ελεγχόμενη, πρέπει να βλέπεις και να ακούς, να είσαι πάντα σε εγρήγορση" μας λέει ο Σπύρος Γιαννιώτης, αργυρός ολυμπιονίκης κολύμβησης στα 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, πρεσβευτής της Safe Water Sports*, μέσα από μία αυτοβιογραφική μικρού μήκους αφήγηση, μοιράζεται το δικό του οδηγό ασφαλούς κολύμβησης.

Πέντε πράγματα να θυμάσαι, μας λέει:
  • Το να επιπλέεις δεν σημαίνει ότι είσαι δεινός κολυμβυτής, μην απομακρύνεσαι ποτέ παραπάνω από 15 χεριές από την ακτή.
  • Οση απόσταση διανύεις αλλή τόση χρειάζεσαι να γυρίσεις. Στην επιστροφή, λόγω κούρασης, χρειάζεσαι διπλάσια προσπάθεια.
  • Μη βγαίνεις ποτέ έξω από τη ζώνη ασφαλείας.
  • Να πορεύεσαι με το σωστό και όχι με το βολικό.
  • Να κολυμπάς παράλληλα στην ακτή και όχι κάθετα.


Για να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας τη θάλασσα και το κολύμπι χωρίς να διακινδυνεύουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, τη ζωή μας.

Αυτά από τον ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, με πυξίδα του το μπλε του Αιγαίου και τη θέληση του να βλέπει πάντα τη σημαία μας ψηλά, στην κορυφή.

afirimeno.com
Στοιχεία από youtube.com

*Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που βασικό στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων (safewatersports.gr). 


Σχετικές αναρτήσεις:
16 Αυγούστου 2016
Ασημένιο μετάλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10.000 της κολύμβησης στο Ρίο
17 Αυγούστου 2014
Ασημένια η Ελλάδα στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας
23 Ιουλίου 2013
Θρίαμβος για τον Έλληνα κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου