4 Ιουνίου 2017

Τελικός Champions League: Η Ρεάλ συνέτριψε την Γιουβέντους με 4-1

 Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 4-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Κάρντιφ και κατέκτησε αργά το βράδυ του Σαββάτου το Champions League για 12η φορά στην ιστορία της! Έγινε μάλιστα η πρώτη μετά τη Μίλαν το 1990 που παίρνει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά.
 
Το σκορ άνοιξε για την Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 20', σε ιδανική αντεπίθεση, αλλά λίγα λεπτά αργότερα, στο 27', απάντησε για την Γιουβέντους ο Μάριο Μάντζουκιτς με ένα από τα πιο όμορφα τέρματα στην ιστορία της διοργάνωσης (φωτογραφία κάτω). 


Όπως στο 0-1, έτσι και στο 1-2 από το τρομερό μακρινό σουτ του Καζεμίρο (61'), η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και άλλαξε πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν, ο οποίος είδε έτσι να χάνεται και ο τρίτος τελικός της καριέρας του. 

Το 1-3 έκανε και πάλι ο Ρονάλντο τρια μόλις λεπτά μετά, στο 64', με κοντινό πλασέ στην κίνηση, ενώ επίσης από κοντά έκανε το 1-4 ο Μάρκο Ασένσιο, στο 90', διαμορφώνοντας το τελικό σκόρ. 


Η Γιουβέντους ξεκίνησε δυνατά τον τελικό, κατάφερε να κυριαρχίσει στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα. Ειδικά στο δεύτερο μέρος περιορίστικε σε αμυντικό ρόλο και ήταν επόμενο, λαμβάνοντας υπόψη και κάποιες άτυχες στιγμές της, να υποκύψει στην ανωτερώτητα της Ρεάλ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πετυχαίνοντας 2 γκολ στον τελικό, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για 5η σερί χρονιά και για 6η συνολικά, ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι.

Ο προπονητής της Ρεάλ, ο Ζινεντίν Ζιντάν, αν και είναι στη θέση αυτή για λιγότερο από δύο χρόνια, έχει πλέον δύο κατακτήσεις Champions League ως προπονητής. 

Οι φωτογραφίες και κάποια στοιχεία από το sport24.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου