5 Μαΐου 2020

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 5.5.2020

Περιβαλλοντικό ν/σ. Συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με το κοινοτικό δίκαιο και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την κατάθεση 24 νομοτεχνικών βελτιώσεων.
Αρχίζει επίσης σήμερα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλιμάκωση αντιδράσεων για το ν/σ του Περιβάλλοντος. Κορυφώνονται οι αντιδράσεις φορέων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και επιστημόνων απέναντι σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος. Το ενδιαφέρον των περισσότερων συγκεντρώνουν οι νέες διατάξεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, το νέο σύστημα διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, η θεσμοθέτηση χρήσεων γης για τις περιοχές Natura και οι διατάξεις για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Φωτογραφία επάνω αριστερά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα. kathimerini.gr 


Σωτ. Τσιόδρας: Δέκα νέα κρούσματα, κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο. Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, τα κρούσματα ανέρχονται σε 2.642. Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε ότι δεν υπήρξε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 146. 

Ικανοποίηση για την «πρεμιέρα». Στο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για όσα έγιναν χθες καθώς τόσο οι πολίτες όσο και οι επαγγελματίες που επανεκκίνησαν τις επιχειρήσεις τους τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα, αφήνοντας αισιοδοξία για το μέλλον. Παρόμοια εικόνα και στα ΜΜΜ, με τους πολίτες στη συντριπτική πλειονότητά τους να τηρούν τους νέους κανόνες. 
kathimerini.gr

Η ΠτΔ για την τραγωδία στη Marfin. Με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρεται στη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την τραγωδία στη Marfin:

President GR @PresidencyGR 
Δέκα χρόνια από την τραγωδία της #marfin. Τρείς ανθρώπινες ζωές θυσία στον βωμό της μισαλλοδοξίας και του διχασμού. Τιμούμε τη μνήμη τους και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ στη χώρα μας εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας.


Μήνυμα για τη συμπλήρωση 10 ετών από την τραγωδία της Marfin έστειλε, μέσω twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου σημειώνει: 
Nikos Dendias @NikosDendias
Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα, τον εμπρησμό του κτιρίου της Marfin στο κέντρο της Αθήνας. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις τέσσερις ζωές που χάθηκαν.

Ν. Παπαθανάσης για την εστίαση: Μετά τις 18 Μαΐου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Σημείωσε ότι γίνεται μια συζήτηση μήπως ανοίξουν νωρίτερα και τα εμπορικά κέντρα και ότι εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαίθριων. ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΗΠΑ και Βρετανία θα ξεκινήσουν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης τις εμπορικές τους συνομιλίες μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Οι συζητήσεις αυτές θα είναι οι πρώτες σημαντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις της Ουάσινγκτον για το 2020 και θα πραγματοποιηθούν την ώρα που η Βρετανία προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για την εμπορική της σχέση με την ΕΕ, με τη διορία για αυτή για λήγει στο τέλος του έτους. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου