9 Φεβρουαρίου 2019

Τερματισμός των λογαριασμών Google+ στις 2 Απριλίου 2019

Τερματισμός λειτουργίας των λογαριασμών του Google+ για το ευρύ κοινό (προσωπικών) στις 2 Απριλίου 2019. Θα διαγραφούν επίσης οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το Google+ που υπάρχουν στο Αρχείο λευκωμάτων σας και στις σελίδες σας Google+. Μπορείτε να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε το περιεχόμενό σας, απλώς φροντίστε να το κάνετε αυτό πριν από τον Απρίλιο. Ήδη από τις 4 Φεβρουαρίου, δεν μπορείτε πλέον να δημιουργείτε νέα προφίλ, σελίδες, κοινότητες ή εκδηλώσεις στο Google+.

Η από 
30.01.2019 ανακοίνωση της εταιρείας: 

«Τον Δεκέμβριο του 2018, ανακοινώσαμε ότι τον Απρίλιο του 2019 σκοπεύουμε να διακόψουμε τη λειτουργία του Google+ για το ευρύ κοινό, εξαιτίας της χαμηλής χρήσης και των προκλήσεων που παρουσιάζει η συντήρηση ενός επιτυχημένου προϊόντος, το οποίο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των καταναλωτών. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στο Google+ και να σας ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα, όπως πώς μπορείτε να κατεβάσετε τις φωτογραφίες και το άλλο περιεχόμενό σας.

Στις 2 Απριλίου, θα διακοπεί η λειτουργία του λογαριασμού σας στο Google+ και των σελίδων Google+ που έχετε δημιουργήσει και θα ξεκινήσουμε τη διαγραφή περιεχομένου από τους λογαριασμούς του Google+ για το ευρύ κοινό. Θα διαγραφούν επίσης οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το Google+ που υπάρχουν στο Αρχείο λευκωμάτων σας και στις σελίδες σας Google+. Μπορείτε να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε το περιεχόμενό σας, απλώς φροντίστε να το κάνετε αυτό πριν από τον Απρίλιο. Λάβετε υπόψη ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που διαθέτουν αντίγραφα ασφαλείας στις Φωτογραφίες Google δεν πρόκειται να διαγραφούν.

Η διαδικασία διαγραφής περιεχομένου από τους λογαριασμούς Google+ για το ευρύ κοινό, τις Σελίδες Google+ και το Αρχείο λευκωμάτων θα διαρκέσει μερικούς μήνες και το περιεχόμενο ενδέχεται να παραμείνει για αυτό το διάστημα. Για παράδειγμα, οι χρήστες ενδέχεται να εξακολουθούν να βλέπουν μέρη του λογαριασμού τους στο Google+ μέσω του αρχείου καταγραφής δραστηριότητας και ορισμένο περιεχόμενο του Google+ για το ευρύ κοινό ενδέχεται να παραμείνει ορατό στους χρήστες του G Suite μέχρι τον τερματισμό λειτουργίας του Google+ για το ευρύ κοινό.

Από τις 4 Φεβρουαρίου, δεν θα μπορείτε πλέον να δημιουργείτε νέα προφίλ, σελίδες, κοινότητες ή εκδηλώσεις στο Google+. Δείτε την πλήρη ενότητα Συνήθων Ερωτήσεων για περισσότερες λεπτομέρειες και ενημερώσεις μέχρι τη διακοπή λειτουργίας.

Εάν είστε κάτοχος ή επόπτης μιας Κοινότητας Google+, μπορείτε να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας για αυτήν την Κοινότητα Google+. Από τις αρχές Μαρτίου του 2019, θα είναι επίσης διαθέσιμα για λήψη επιπλέον δεδομένα, όπως ο συντάκτης, το σώμα κειμένου και οι φωτογραφίες για κάθε ανάρτηση σε μια δημόσια Κοινότητα.

Εάν συνδέεστε σε ιστοτόπους και εφαρμογές χρησιμοποιώντας το κουμπί "Σύνδεση με Google+", αυτά τα κουμπιά δεν θα λειτουργούν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αντικατασταθούν από το κουμπί "Σύνδεση μέσω Google". Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να συνδέεστε με τον Λογαριασμό σας Google όπου υπάρχει το κουμπί "Σύνδεση μέσω Google".

Εάν χρησιμοποιήσατε το Google+ για σχόλια στον δικό σας ή σε άλλους ιστοτόπους, αυτή η λειτουργία θα καταργηθεί μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου από το Blogger και μέχρι τις 7 Μαρτίου από άλλους ιστοτόπους. Από τις 2 Απριλίου 2019, όλα τα Σχόλια Google+ που προσθέσατε σε όλους τους ιστότοπους θα διαγραφούν.

Εάν είστε πελάτης του G Suite, το Google+ για τον λογαριασμό σας G Suite θα παραμείνει ενεργό. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή σας στο G Suite για περισσότερες λεπτομέρειες. Μπορείτε επίσης να περιμένετε μια νέα εμφάνιση και νέες λειτουργίες σύντομα.

Εάν είστε προγραμματιστής και χρησιμοποιείτε API Google+ ή το σύστημα Σύνδεση με Google+, κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς θα σας επηρεάσουν αυτές οι αλλαγές.

Από όλους εμάς στην ομάδα του Google+, ευχαριστούμε που κάνατε το Google+ ένα τόσο ιδιαίτερο μέρος. Είμαστε ευγνώμονες για την ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών, δημιουργών κοινοτήτων και πρωτοπόρων της σκέψης που έκαναν το Google+ σπίτι τους. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς το πάθος και την αφοσίωσή σας
».

Πηγή: support.google.com/plus

Σχετική ανάρτηση: Κλείνει το Google+ μετά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του (0
9.10.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου