4 Αυγούστου 2013

Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού. Ιστορικό "χαμένων ευκαιριών"

Είναι λάθος η θέση περί «Αμμοχωστοποίησης του Κυπριακού» τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Είναι γνωστό ότι 
στους αρχικούς κατοχικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας δεν ήταν και η πόλη της Αμμοχώστου. Για τον λόγο αυτό δεν προχώρησε σε εποικισμό των Βαρωσίων, τα οποία χρησιμοποίησε επανειλημμένα ως διαπραγματευτικό όπλο. Σήμερα η Αμμόχωστος, από μία πόλη υπό επιστροφή έχει μετατραπεί σε μία πόλη φάντασμα. Είναι αυτό αποτέλεσμα μιας διαχρονικά επιπόλαιης αντιμετώπισης του θέματος;

Ένα αναλυτικό άρθρο του Αντώνη Πολυδώρου, πάνω στην ιστορία των χαμένων ευκαιριών για την επιστροφή της Αμμοχώστου, που έχει δημοσιευτεί προ έτους και πλέον στην kathimerini.com.cy, με τίτλο "Επτά φορές μια ανάσα από την Αμμόχωστο", γίνεται ξανά επίκαιρο, μιας και το θέμα επανέρχεται και πάλι. Διαβάστε το στη συνέχεια.

Εξ΄άλλου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαίωσε αυτές τις μέρες ότι θα δώσει τη μάχη ώστε η επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, να συνοδευτεί με την δημιουργία προϋποθέσεων για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, γεγονός το οποίο, όπως σημείωσε, θα δώσει την ελπίδα ότι «θα οδηγηθούμε σε ειρηνική λύση».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Λευκωσία υπέβαλε πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου με παράλληλη δυνατότητα χρήσης του λιμανιού της από τους τουρκοκυπρίους για εξαγωγές προς χώρες της ΕΕ.

Στη συνέχεια το άρθρο της kathimerini.com.cy, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στις 02.04.2012:


Επτά φορές μια ανάσα από την Αμμόχωστο

Πώς η επιστροφή της πόλης μετατράπηκε από μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης σε αναπόσπαστο μέρος του εδαφικού.

Του Αντώνη Πολυδώρου 

Τον Ιούλιο του 1978 ο Ντενκτάς πρότεινε επιστροφή των Βαρωσίων με μόνο αντάλλαγμα την επανέναρξη των συνομιλιών. Η ε/κ πλευρά απέρριψε την πρόταση ως μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων

Βάσει του Αμερικανοβρετανοκαναδικού Σχεδίου η επιστροφή της Αμμοχώστου θα γινόταν αμέσως και ανεξαρτήτως της εξέλιξης που θα είχαν οι συνομιλίες.

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το Κυπριακό, είναι οι κατά καιρούς χαμένες ευκαιρίες για επιστροφή της Αμμοχώστου. Η πόλη δεν ήταν στους αρχικούς κατοχικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας. Για τον λόγο αυτό δεν προχώρησε σε εποικισμό των Βαρωσίων, τα οποία χρησιμοποίησε επανειλημμένως ως διαπραγματευτικό χαρτί, αρχικά για άρση του εναντίον της εμπάργκο στην αγορά όπλων από την Αμερική και στη συνέχεια ώστε να επιτύχει το άνοιγμα του αεροδρομίου Λευκωσίας. Το κλίμα συνομωσιών, το οποίο δεν ήταν άσχετο με τις νωπές τότε μνήμες του πραξικοπήματος και της εισβολής, αλλά και η λανθασμένη αντίληψη- ίσως και λόγω των συνεχόμενων ευκαιριών- ότι θα ακολουθούσαν και άλλες, μεγαλύτερες ευκαιρίες, αφαίρεσαν από την πολιτική ηγεσία την αναγκαία πολιτική ωριμότητα και διορατικότητα, και την οδήγησαν στο να απορρίψει με χαρακτηριστική μάλιστα- σε κάποιες περιπτώσεις- ευκολία πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει σε επιστροφή της Αμμοχώστου. Οι αναφορές σε «Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού» και «νομιμοποίηση των τετελεσμένων για 5 γειτονιές του Βαρωσιού» καταδεικνύουν το γεγονός ότι η περίπτωση της Αμμοχώστου, η οποία είχε, από τις πρώτες μέρες μετά την εισβολή, αποτελέσει ξεχωριστό κομμάτι του Κυπριακού, έτυχε διαχρονικά επιπόλαιης αντιμετώπισης. Κάποιος μπορεί να καταγράψει έξι συνολικά ευκαιρίες σε μία περίοδο τεσσάρων μόλις χρόνων (1978-81) για επιστροφή της πόλης. Ακολούθησαν και άλλες, κάποιες περισσότερο και κάποιες λιγότερο σημαντικές με αποτέλεσμα η Αμμόχωστος, από μία πόλη υπό επιστροφή να έχει σήμερα μετατραπεί σε μία πόλη φάντασμα.

1978 (Απρίλιος) 
Οι πρώτες τουρκικές προτάσεις. 
Τον Ιανουάριο του 1978, ο Μπουλέτ Ετζεβίτ αναλάμβανε εκ νέου την πρωθυπουργία της Τουρκίας, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης εθνικιστικού μετώπου των Ντεμιρέλ, Έρμπακαν και Τουρκές.H Άγκυρα δεχόταν τότε υποδείξεις να προχωρήσει σε σοβαρά βήματα στο Κυπριακό, με πρώτο την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Για το λόγο αυτό, προχώρησε στις 13 Απριλίου, στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων στις οποίες σημείωνε την ετοιμότητα της να συναινέσει σε αναπροσαρμογή της γραμμής, ώστε η περιοχή μεταξύ των Νοτίων Βαρωσίων και Δερύνειας να περιέλθει στην ε/κ ζώνη. Οι προτάσεις προνοούσαν αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και από άλλες έξι περιοχές, που αποτελούσαν το 1% συνολικά του εδάφους, με τους Τούρκους να θεωρούν ως παραχώρηση και το 3% της νεκρής ζώνης. Η ε/κ πλευρά επισήμανε ότι οι πρόνοιες των προτάσεων παραβίαζαν την αρχή της «ενότητας του εδάφους» της συμφωνηθείσας ομοσπονδιακής δομής και πως η Αμμόχωστος περιτριγυρισμένη από τούρκικα εδάφη, θα αποτελούσε ένα εγκλωβισμένο ελληνικό χώρο ανάμεσα σε τουρκικές περιοχές. Χαρακτήρισε τις προτάσεις ασαφείς, υποστήριξε ότι ως στόχο είχαν την εκμετάλλευση των γνώσεων και ικανοτήτων των Ε/κ ιδιοκτητών, κάτω μάλιστα από συνθήκες αβεβαιότητας, ώστε να επωφεληθεί η τ/κ κοινότητα οικονομικά και τις απέρριψε. Η τουρκική πλευρά δεν επανήλθε με νέες προτάσεις και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σύντομα εγκαταλείφθηκε.

1978 (Ιούλιος) 
Η πρόταση Ντενκτάς 
Παραμονές που το Αμερικανικό Κογκρέσο θα συζητούσε το θέμα της άρσης του εμπάργκο για πώληση όπλων στην Τουρκία, ο Ραούφ Ντενκτάς, προκειμένου να διευκολύνει την επικείμενη απόφαση, σε ανοικτό- όπως το ονόμασε- μήνυμα στον Πρόεδρο Κυπριανού, προέβη σε «νέα προσφορά» στο θέμα των Βαρωσίων που θα ίσχυε σε περίπτωση που οι Ε/κ αποδέχονταν επανέναρξη των συνομιλιών (οι οποίες είχαν διακοπεί από τον Απρίλιο του 1977) επί όλων των θεμάτων που απασχολούσαν τις δύο κοινότητες. Ο Τ/κ ηγέτης αφού υιοθετούσε την έκθεση του Γ.Γ. Κουρτ Βάλντχαϊμ που ανέφερε ότι «έχει ωριμάσει ο καιρός για να αντιμετωπισθούν ορισμένες σημαντικές πτυχές του υπάρχοντος αδιεξόδου στο εδαφικό… το καθεστώς της Αμμοχώστου μπορεί να προσφέρει μια ευκαιρία αυτού του είδους», εμφανιζόταν θετικός σε επιστροφή μέχρι και 35,000 προσφύγων στην περιοχή των Βαρωσίων κάτω από την προσωρινή εποπτεία των Η.Ε., υπό την προϋπόθεση ότι αυτή «θα λάμβανε υπ’ όψη την ασφάλεια της τ/κ κοινότητας».
Η πρόταση είχε συμπέσει με μια περίοδο όπου η κυβέρνηση, για λόγους που δεν ήταν άσχετοι με την πρόσφατη εισβολή, είχε επιδοθεί σ’ ένα κυνήγι μαγισσών και σεναρίων περί συνωμοσιών που ως σκοπό είχαν- σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους- τον εξαναγκασμό της σε παραίτηση. Χαρακτηρίστηκε ως μια προσπάθεια από τ/κ πλευράς δημιουργίας εντυπώσεων ενόψει της συζήτησης στην Αμερικανική Γερουσία για άρση του εμπάργκο, και απερρίφθη. Ένα μήνα αργότερα, η Γερουσία ήρε το εμπάργκο, χωρίς επιστροφή της Αμμοχώστου.

1978 (Νοέμβριος) 
Το Αμερικανοβρετανοκαναδικό Σχέδιο 
Η υπόσχεση του Τζίμυ Κάρτερ για ουσιαστικότερη εμπλοκή της χώρας του στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού πήρε συγκεκριμένη μορφή τον Νοέμβριου του ίδιου χρόνου με την υποβολή ενός «πλαισίου ιδεών» που οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ετοιμάσει από κοινού με τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά. Η κίνηση αυτή, εντασσόταν στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που κατέβαλλε η Αμερικανική κυβέρνηση για ανόρθωση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ η οποία βρισκόταν μετά την εισβολή σε κατάσταση αποσύνθεσης, με τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας να βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, και την Ελλάδα να έχει αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας.
Στο σχέδιο υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στα Βαρώσια, βασει της οποίας τα μέρη των διακοινοτικών συνομιλιών θα έπρεπε «να συνεργαστούν με τα Η.Ε. για τη ρύθμιση των όρων μίας σύντομης επανεγκατάστασης στην περιοχή». Σύμφωνα με το σημείο 12 του σχεδίου η επανεγκατάσταση των Βαρωσίων θα έπρεπε «να μονογραφεί ταυτόχρονα με την επανάληψη πλήρων διακοινοτικών διαπραγματεύσεων σε συνοπτική συμφωνία». Η επιστροφή του τμήματος των Βαρωσίων, δηλαδή, που θα τίθετο υπό τη διοίκηση των Η.Ε. και θα θεωρείτο προέκταση της ζώνης των Η.Ε., θα γινόταν αμέσως και ανεξαρτήτως της εξέλιξης που θα είχαν οι συνομιλίες. Δεν υπήρχε επίσης περιορισμός στον αριθμό των κατοίκων που θα μπορούσαν να επιστρέψουν. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο ήταν ότι εκείνοι που θα επέστρεφαν δεν θα υπόκειντο σε περαιτέρω μετακινήσεις χωρίς τη θέληση τους. Αν οι διαπραγματεύσεις κατέληγαν σε αδιέξοδο, οι πρόσφυγες που θα είχαν ήδη επιστρέψει θα μπορούσαν να παραμείνουν.
Η Ελληνική Κυβέρνηση συμβούλεψε τον πρόεδρο Κυπριανού να το διαπραγματευτεί, ενώ υπέρ της διαπραγμάτευσης του σχεδίου τάχθηκε και η αντιπολίτευση υπό τον Γλαύκο Κληρίδη. Το ΑΚΕΛ, που στήριζε τον Κυπριανού, ενώ αρχικώς φάνηκε να ευνοεί τη διαπραγμάτευση του, τελικώς τάχθηκε εναντίον επειδή δεν ήταν αρεστό στην ΕΣΣΔ, λόγω της αμερικανικής προέλευσης του. Έχοντας και την υποστήριξη του ΑΚΕΛ ο Κυπριανού, ο οποίος ευθύς εξαρχής εμφανιζόταν επιφυλακτικός έναντι του συγκεκριμένου σχεδίου, το απέρριψε, χωρίς να περιμένει την επίσημη τοποθέτηση της Άγκυρας.

1979 (Μάιος) 
Η Δεύτερη Συμφωνία Κορυφής 
Μετά την απόρριψη του Αμερικανικού Σχεδίου, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Κουρτ Βάλντχαϊμ ανέλαβε να προετοιμάσει το έδαφος για επανάληψη των διακοινοτικών συνομιλιών. Στο πλαίσιο αυτό, διεξήχθη στις 19 Μαΐου 1979 συνάντηση κορυφής μεταξύ Κυπριανού- Ντενκτάς, η οποία οδήγησε στη Συμφωνία των 10 Σημείων. Το πέμπτο σημείο της Συμφωνίας δημιούργησε νέες προσδοκίες για επιστροφή της Αμμοχώστου, καθώς ανέφερε ότι προτεραιότητα θα δινόταν «στην επίτευξη συμφωνίας για την επανεγκατάσταση της περιοχής υπό την αιγίδα των Η.Ε., ταυτόχρονα με την έναρξη μελέτης από τους συνομιλητές της συνταγματικής και της εδαφικής πτυχής μιας συνολικής συμφωνίας». Η συμφωνία για τα Βαρώσια θα εφαρμοζόταν «χωρίς να αναμένεται η έκβαση της συζήτησης για τις άλλες πτυχές του προβλήματος».
Οι συνομιλίες που άρχισαν στις 15 Ιουνίου 1979 διακόπηκαν 4 βδομάδες αργότερα. Το νέο αδιέξοδο διήρκεσε 14 μήνες με τις δύο πλευρές να κατασπαταλούν τον χρόνο τους σε εννοιολογικές διαμάχες, αμφισβητούμενες ερμηνείες λέξεων, και εκ του σύνεγγυς συνομιλίες καθώς ο Σπύρος Κυπριανού αρνείτο να συναντήσει το Ραούφ Ντενκτάς, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αναγνώριση του ως πρόεδρου ανεξάρτητου κράτους (είχε προηγηθεί η ανακήρυξη «τουρκοκυπριακού κράτους»). Το ρήγμα στο οποίο είχαν μάλιστα οδηγηθεί οι δύο πλευρές ήταν τόσο βαθύ που κρίθηκε αναγκαία η επίσκεψης στην Κύπρο του βοηθού τότε Γ.Γ. των Η.Ε. Χαβιέ Πέρες ντε Κουεγιάρ για διαβούλευση με τις δύο πλευρές.

1980 (Οκτώβριος) 
Νέες τουρκικές προτάσεις 
Στις 9 Αυγούστου του 1980, και αφού εν’ τω μεταξύ είχε επαναρχίσει ο διακοινοτικός διάλογος στην παρουσία του Αργεντινού διπλωμάτη Ούγκο Γκόμπι, ειδικού αντιπροσώπου του Βάλντχαϊμ, ο Τ/κ συνομιλητής, Σουλεϊμάν Ονάν, υπέβαλε νέες προτάσεις οι οποίες συνοδεύονταν και από χάρτη. Σύμφωνα με αυτές, οι Τ/κ ήταν έτοιμοι να παραχωρήσουν μέρος των Βαρωσίων και κάποιες άλλες περιοχές, που αποτελούσαν συνολικά το 2.6% των κατεχομένων, όπου θα μπορούσαν να επιστρέψουν 31,000 πρόσφυγες. Η περιοχή που θα επιστρέφετο θα αποστρατικοποιείτο και θα ετίθετο, μέχρι την επίτευξη συνολικής λύσης, υπό (την προσωρινή διοίκηση) μιας τριμελούς επιτροπής, η οποία θα αποτελείτο από ένα εκπρόσωπο του τουρκικού κρατιδίου, ένα εκπρόσωπο των κατοίκων της περιοχής και ένα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία θα ήταν αρμόδια για την εφαρμογή των αποφάσεων και κανονισμών της επιτροπής. Δεν υπήρχαν περιορισμοί στο δικαίωμα επιστροφής, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι, αν και οι ρυθμίσεις θα επανεξετάζονταν με το πέρας 5 χρόνων, ξεκαθαρίζετο ότι δεν τίθετο θέμα απομάκρυνσης αυτών που θα είχαν ήδη επιστρέψει.
Οι προτάσεις δεν ικανοποίησαν την ε/κ πλευρά η οποία προσέβλεπε σε ρυθμίσεις όπως αυτές του Αμερικανοβρετανοκαναδικού σχεδίου που προνοούσαν για διακυβέρνηση της πόλης υπό την αιγίδα των Η.Ε. Η τουρκική πλευρά, όμως, μετά την άρση του εμπάργκο αλλά και την απόρριψη από μέρους της ε/κ πλευράς του Αμερικανικού Σχεδίου- η οποία είχε οδηγήσει σε χαλάρωση των διεθνών πιέσεων έναντι της- δεν ήταν πλέον διατεθειμένη να προβεί σε τέτοιου εύρους παραχωρήσεις.

1981 (Μάιος) 
Μίνι πακέτο για αεροδρόμιο και Αμμόχωστο 
Τα Η.Ε. υπέβαλαν πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου με παράλληλη επαναλειτουργία του αεροδρομίου Λευκωσίας υπό τη διοίκηση των Η.Ε. και χρήση του και από τις δύο κοινότητες. Για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες της ε/κ πλευράς, τα Η.Ε. εισηγήθηκαν όπως υπογραφεί ένα έγγραφο με το οποίο θα δηλωνόταν η μη αναγνώριση οποιασδήποτε νομιμότητας του τ/κ κρατιδίου. Γνωμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα είχε δώσει και ο καθηγητής και συνήγορος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ίαν Μπράουνλι ο οποίος και απεφάνθη ότι η προτεινόμενη διευθέτηση «δεν αποτελεί αναγνώριση, ρητή ή συγκαλυμμένη, του τ/κ κρατιδίου». Παρόλα αυτά η πρόταση απερρίφθη και πάλι από την ε/κ πλευρά. Μετά και απ’ αυτή την αποτυχία, οι διάφορες πλευρές άρχισαν να επεξεργάζονται καινούργιους τρόπους προσέγγισης του Κυπριακού μελετώντας ιδέες συνολικής πλέον λύσης, με την Αμμόχωστο να καθίσταται αναπόσπαστο κομμάτι του εδαφικού.

1985 (Ιανουάριος) 
Τα Ενοποιημένα Έγγραφα 
Τον Ιανουάριο του 1985 ο Χαβιέ Πέρες ντε Κουεγιάρ ο οποίος διαδέχθηκε τον Κουρτ Βάλντχαϊμ στη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ κατέθεσε σειρά ενοποιημένων εγγράφων με τα οποία γινόταν πρόταση, μεταξύ άλλων, ώστε να «τεθεί το Βαρώσι και έξι επιπρόσθετες περιοχές υπό την προσωρινή διοίκηση των Η.Ε. για επανεγκατάσταση των κατοίκων τους». Ο Ραούφ Ντενκτάς –μετά από παρεμβάσεις του Αμερικανού Προέδρου Ρίγκαν στον Τούρκο ομόλογο του Οζάλ– εμφανίστηκε σε συνάντηση υψηλού επιπέδου στη Νέα Υόρκη έτοιμος να υπογράψει τα έγγραφα ως είχαν. Ο Κυπριανού όμως επέμεινε ότι θα έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω διαπραγμάτευση ώστε να συμπληρωθούν κάποια κενά και οι συνομιλίες κατέληξαν σε ναυάγιο. Έντονα διαφώνησαν τόσο ο ΔΗΣΥ όσο και το ΑΚΕΛ που απεχώρησε από την κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα των βουλευτικών τον ίδιο χρόνο έφεραν το ΔΗΚΟ δεύτερο κόμμα με μεγάλη αύξηση των ποσοστών του, κάτι που ενθάρρυνε τον Κυπριανού να προχωρήσει σε περαιτέρω σκλήρυνση των θέσεων του, με αποτέλεσμα να απορρίψει και την επόμενη προσπάθεια του Κουεγιάρ τον Απρίλιο του 1986.

Άλλες έξι υπαρκτές δυνατότητες: 

Οκτώβριος 1981 
Τα Ηνωμένα Έθνη επί Βάλντχαϊμ παρουσιάζουν τον Χάρτη Γκόμπι, στον οποίο για πρώτη φορά η Αμμόχωστος τοποθετείται υπό ε/κ διοίκηση. Ο χάρτης υιοθετείται από τον νέο γ.γ. των Η.Ε. Πέρες ντε Κουγιάρ και αποτελεί τη βάση της πρότασής του για το εδαφικό στην Πρωτοβουλία των «Δειχτών» το 1983, η οποία όμως απορρίπτεται από την ε/κ πλευρά.

Μάιος 1984 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθετεί ψήφισμα (550) βάσει του οποίου χαρακτηρίζει τις απόπειρες για εποικισμό οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων από άτομα, άλλα από τους κατοίκους τους, ως απαράδεκτες και ζητά τη μεταβίβαση της περιοχής αυτής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Το ψήφισμα αυτό δεν τυγχάνει της απαιτούμενης αξιοποίησης.

Αύγουστος 1992 
Ο γ.γ. Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι υποβάλλει μία «δέσμη ιδεών», βάσει των οποίων το Βαρώσι θα τεθεί υπό τη διοίκηση των Η.Ε. και θα ετοιμασθεί πρόγραμμα δράσης για απόδοση της πόλης στους κατοίκους της. Η εκλογή του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος είχε στηριχθεί από δυνάμεις που δεν ευνοούσαν την αποδοχή του συγκεκριμένου σχεδίου, φέρνει το σταδιακό παραμερισμό των Ιδεών

Νοέμβριος 1992 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας εγκρίνει ψήφισμα (789) βάσει του οποίου η περιοχή που βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει τα Βαρώσια. Ούτε αυτό το ψήφισμα τυγχάνει σωστής αξιοποίησης.

Μάρτιος 1993 
Ο γ.γ. εισηγείται αριθμό μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που είχαν συμπεριληφθεί στο ψήφισμα 789, μεταξύ των οποίων και την παράδοση στην Ειρηνευτική Δύναμη του περιφραγμένου τμήματος της Αμμοχώστου για επανεγκατάσταση των νόμιμων κατοίκων της με αντάλλαγμα την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Λευκωσίας, κατά τρόπο που να απέβαινε προς όφελος και των δύο κοινοτήτων. Η αρχική απόρριψή τους από τον Ντενκτάς οδηγεί τα Η.Ε. στο να προβούν σε περαιτέρω παραχωρήσεις προς την τ/κ πλευρά. Ακολουθεί απόρριψή τους από τον Κληρίδη.

Απρίλιος 2004 
Η ε/κ κοινότητα απορρίπτει σε δημοψήφισμα το 5ο Σχέδιο του γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στο οποίο προνοείται με σαφήνεια η επιστροφή των κατοίκων της Αμμοχώστου στις 10 Αυγούστου 2004. Το σχέδιο αποδέχονται οι Τ/κ.

polydoroua@kathimerini.com.cy


Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=84173







yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Τάκη μου καλέ, χαίρομαι όταν παίρνω μηνύματα σου και ιδιαίτερα χαίρομαι όταν βλέπω να ενδιαφέρεσαι για θέματα που σχετίζονται με την Κύπρο.
    Ένα γενικό σχόλιο είναι ότι δυστυχώς τα κάναμε…. θάλασσα. Τόσο στην οικονομία όσο και στο Κυπριακό. Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να είναι. Ο βασικός και κυριότερος λόγος για αυτή την κατάντια μας, που τελικά κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα είναι ότι χειριστήκαμε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα και εξακολουθούμε να τα χειριζόμαστε με ερασιτεχνικό τρόπο, αυτοσχεδιάζοντας κάθε φορά που παρουσιάζεται κάτι σοβαρό και κρίσιμο μπροστά μας. Με αποτέλεσμα κάτω από την πίεση των γεγονότων να πανικοβαλλόμαστε και στο τέλος να παίρνομε, κατά κανόνα, και λάθος αποφάσεις. Δυστυχώς όταν δεν έχεις ξεκάθαρα στο μυαλό σου τι θέλεις δηλ. δεν έχεις ξεκάθαρους στόχους και τακτική αλλά και στρατηγική υλοποίησης τους, άλλοι αποφασίζουν για σένα και σε παίρνουν και σε φέρνουν και συ απροετοίμαστος και αδιάβαστος παίρνεις συνήθως λάθος αποφάσεις.
    Το πρωί σου έστειλα ένα κείμενο σχετικά με την Κύπρο. Σίγουρα το Κυπριακό δεν είναι μόνο αυτό που σου έστειλα ούτε αυτό για την Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού. Αυτά είναι οι μισές αλήθειες. Για να είναι σε θέση κάποιος να εκφράσει πλήρη και ολοκληρωμένη θέση θα πρέπει να έχει πλήρη γνώση και των γεγονότων και του ιστορικού του θέματος. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές απομονώνουμε κάποιες περιόδους ή γεγονότα τα παραποιούμε και λίγο, με σκοπό περισσότερο να δικαιώσουμε τις θέσεις μας ή τις αποφάσεις μας ή και να εκθέσουμε τους αντιπάλους μας για τις ενέργειες ή τις αποφάσεις τους. Αυτό φαίνεται είναι μια κατάρα που κουβαλούμε από αιώνες μαζί μας.
    Κατά συνέπεια δεν ανήκω στη σχολή που κατά καιρούς παρουσιάζουν αποσπασματικά διάφορες φάσεις του Κυπριακού και μάλιστα μεταγενέστερα και τις παρουσιάζουν σαν χαμένες ευκαιρίες. Το ότι μπορούσαμε να κάμουμε καλύτερους χειρισμούς, ναι συμφωνώ. Εκείνο που επίσης είναι πολύ σημαντικό είναι να αξιολογείς τα γεγονότα όταν γίνονται λαμβάνοντας υπόψη όλους του παράγοντες που επηρεάζουν. Και αυτό έχει σχέση με αυτό που έχω αναφέρει στην αρχή. Ότι αυτοσχεδιάζουμε.
    Αυτά που συμβαίνουν στη φάση που είμαστε τόσο στην οικονομία όσο και στο Κυπριακό με ανησυχούν και μάλιστα πολύ. Βλέπεις σήμερα οι σχεδιασμοί για πιο αποτελεσματική εφαρμογή και αποδοχή των επιδιωκόμενων λύσεων, γίνεται με αποφάσεις που προκαλούν ΣΟΚ σε αυτούς που θέλουν να περάσουν τους σχεδιασμούς τους.
    Βλέπω με πολλήν επιφύλαξη και σκεπτικισμόν την όλη εξέλιξη για την Αμμόχωστο. Έχω γίνει πολύ καχύποπτος και δύσπιστος, αλλά και ανήσυχος με όσα έχω δει τον τελευταίο καιρό. Είναι όλα μεθοδευμένα και στημένα. Δυστυχώς σε αυτό το παιχνίδι μετέχει και η δική μας πλευρά. Ίσως να έχεις άλλη άποψη, εγώ έχω σχηματίσει αυτή την εικόνα. Να μου το θυμηθείς. Στο τέλος θα μας πούνε και μ@λ@κες. Εσείς το ζητήσετε. Όλα έγιναν με τη δική σας βούληση και θέληση.
    Με λίγα λόγια για να μη νομίσεις ότι δεν θέλω να τοποθετηθώ σε αυτά που λέει το άρθρο, κατ’ αρχάς νομίζω γίνεται επιλεκτική παράθεση των γεγονότων,
    Δεν λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν το Κυπριακό, και το πιο σημαντικό από τη στιγμή που δεν προχώρησε οποιαδήποτε πρόταση και άρα δεν ξέρουμε πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα δηλ πράγματι θα επιστρέφετο η Αμμόχωστος ή ήταν και αυτό μια πλάνη; Από τη στιγμή που δεν δοκιμάστηκε κάτι στην πράξη και κατά συνέπεια δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα, θα μένουμε πάντοτε με το ερώτημα και την αμφιβολία. Μόνο όταν δοκιμασθεί κάτι είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Βέβαια τώρα όλοι μπορούν να λεν ότι θέλουν. Και για χαμένες ευκαιρίες και για ότι άλλο φαντασθείς.
    Ελπίζω να εξωτερίκευσα με απλό και κατανοητό τρόπο αυτά που σκέφτομαι και με ανησυχούν παράλληλα. Καλό μεσημέρι
    Δήμος

    Ήταν οι προσωπικές απόψεις, αλλά σίγουρα και κάποιες εύστοχες παρατηρήσεις, ενός καλού φίλου από την Κύπρο, ενός ανθρώπου που ζει τα γεγονότα και προβληματίζεται. Τις έλαβα σήμερα με e-mail και θεώρησα σκόπιμο να τις δημοσιεύσω, θεωρώντας ότι συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση του Κυπριακού προβλήματος, κυρίως σε εμάς που το ζούμε από κάποια απόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή