3 Αυγούστου 2013

Το πρώτο λουκέτο του ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο που δεν είχε κόψει καμία απόδειξη

Το πρώτο λουκέτο- για 48 ώρες- έβαλε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο της Χαλκιδικής, στο οποίο εμφανίζεται γνωστός τραγουδιστής, μετά από έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων με τη βασικότερη ότι δεν είχε κοπεί καμιά απόδειξη.

Καιρός ήταν. Η ανοχή ακόμη και στη φοροδιαφυγή έχει και τα όριά της!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο 
ethnos.gr, σε έλεγχο του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή Καλλιθέα Χαλκιδικής, σε γνωστό νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν γνωστός τραγουδιστής και υπήρχαν περίπου 500 θαμώνες, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη.

Το ΣΔΟΕ προχώρησε άμεσα στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση υποτροπής το "λουκέτο" θα έχει διάρκεια ενός μήνα και εάν οι παραβάσεις συνεχιστούν το "λουκέτο" θα έχει διάρκεια ένα εξάμηνο.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:
«Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ε.Υ.Θ) στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, σε έλεγχο που πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες της 03/08/2013 στην περιοχή Καλλιθέα Χαλκιδικής σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο οποίο εμφανιζόταν γνωστός τραγουδιστής, διαπίστωσε ότι είχε υποπέσει σε πλήθος παραβάσεων εφαρμογής των διατάξεων του
ΚΦΑΣ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Υπηρεσία να προβεί άμεσα στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος για τις επόμενες 48 ώρες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 2523/97».

_________
Πηγή:http://www.ethnos.gr 03.08.2013



Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια: Ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τον νόμο και τις διωκτικές αρχές, άνοιξε και πάλι το μαγαζί του, παραβιάζοντας το λουκέτο που είχε βάλει το ΣΔΟΕ. 

Διαβάζω στά tanea.gr της Κυριακής 4 Αυγούστου 2013: 

Αγνόησαν λουκέτο του ΣΔΟΕ και άνοιξαν κανονικά κέντρο στη Χαλκιδική για να εμφανιστεί ο Πάνος Κιάμος

Οι αποφάσεις και τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ δεν πτόησαν τους ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου «Summer Fix» της Καλλιθέας στη Χαλκιδική που «έσπασαν» το 48ωρο λουκέτο που τούς επιβλήθηκε και άνοιξαν κανονικά το νυχτερινό κέντρο για να τραγουδήσει ο Κιάμος...

Σύμφωνα με το Mega περιπολικά της αστυνομίας επισκέφθηκαν δύο φορές τη νύχτα του Σαββάτου το συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης που όφειλε να είναι κλειστό, αλλά οι αστυνομικοί δεν έπραξαν τίποτα για να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣΔΟΕ.

Μετά τον σάλο που προέκυψε και με απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια, τέθηκε σε διαθεσιμότητα η διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας.

Σε αναμονή της συνέχειας. Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει...






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Συνέχεια, από τον τύπο της 5ης Αυγ 2013:
    Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου η κόρη ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, που συνελήφθη, κατηγορούμενη ότι αγνόησε το «λουκέτο» που είχε επιβάλει το ΣΔΟΕ στο νυχτερινό μαγαζί, λόγω σωρείας φορολογικών παραβάσεων...
    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή