7 Αυγούστου 2013

Αντιδράσεις για την πώληση του 902 από το ΚΚΕ

Φραστικές και μόνο αντιδράσεις, σε ήπιους σχετικά τόνους, έχει προκαλέσει η απόφαση του ΚΚΕ να προβεί στην πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902, από τα πολιτικά κόμματα και άλλους φορείς:

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» τόνισε: «Η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει με ευθύνη να πει πού και πώς πουλήθηκε ο 902, αν είναι νόμιμο μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην "πιάτσα", ποιες νομικές δικλίδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra». Κατέληξε δε υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά σε τέτοια θέματα, που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα «Αυγή», που κατηγόρησε χθες το ΚΚΕ ότι εκποιεί «στη ζούλα» περιουσία της Αριστεράς.

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σχολίασε τα γεγονότα με ειρωνική διάθεση, αναφέροντας ότι «μέσω ενός τεχνάσματος οι υπάλληλοι του 902 θα απολυθούν. Το ΠΑΜΕ αν είναι πιστό στα ιδεώδη του, πρέπει να κάνει κατάληψη στα κτίρια του 902». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, σε ανάρτηση του στο facebook, σχολιάζοντας την ενέργεια του ΚΚΕ αναφέρει: «Μπορείς, να απολύεις μαζικά και να μην ανοίγει ρουθούνι, διότι παρακάμπτεις τη νομοθεσία, μεταφέροντας - προσωρινά - τους απολυμένους σε άλλη κομματική υπηρεσία. Φυσικά και δεν επιτρέπεις σε κανέναν να κάνει όχι απεργία, ούτε καν διαδήλωση διαμαρτυρίας ή στάση εργασίας». Και καταλήγει: «Τελικά σε αυτή τη χώρα είναι ό,τι καλύτερο να είσαι ΚΚΕ».

Κριτική άσκησε και η ΕΣΗΕΑ, τόσο στον τρόπο απόλυσης των εργαζομένων του 902 όσο και στο γεγονός ότι μεταβιβάστηκε η συχνότητα «σε χέρια επενδυτών αγνώστων προθέσεων». Τονίζει ότι
«το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του, που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του». Επίσης η Ένωση σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «η παραπομπή των πάντων στη θεόσταλτη επίσημη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι απαράδεκτη».

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του ΚΚΕ, το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί αναλυτικά και έχει εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους προχωράει στην πώληση της εταιρίας Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και ότι σε αυτήν την ενέργεια κυριαρχεί η ανάγκη, να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Για την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ βέβαια όλα αυτά μπορεί να είναι "ψιλά γράμματα" μπροστά στο σκοπό τους να επιτεθούν στο ΚΚΕ».

______________________
Πηγές:
http://www.tanea.gr 07.08.2013 
http://www.alphatv.gr 06.08.2013

Σχετική προηγούμενη ανάρτησή μας:






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου