7 Αυγούστου 2013

Πήραν στο κυνήγι κλιμάκιο του ΣΔΟΕ

Πρόκληση στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Χθες, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στο χωριό Αρχάνες τράπηκαν σε φυγή ύστερα από τον προπηλακισμό που δέχθηκαν στην προσπάθειά τους για διαδοχικό έλεγχο σε καταστήματα όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις.

Σύμφωνα με το "ethnos.gr" το περιστατικό συνέβη στις Επάνω Αρχάνες όπου κάθε χρόνο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος διεξάγεται το ιδιαίτερα δημοφιλές "πανηγύρι του Αφέντη Χριστού".


Έτσι, όταν το βράδυ της Δευτέρας διεξήχθη στο πλαίσιο του πανηγυριού μία συναυλία, το ΣΔΟΕ έστειλε τετραμελές συνεργείο προκειμένου να προβεί σε ελέγχους. Οι ελεγκτές βεβαίωσαν κάποιες παραβάσεις προκαλώντας κάποιες αντιδράσεις, αρχικά ήπιες.

Την επόμενη μέρα, ωστόσο, και λόγω του ότι η γιορτή συνεχιζόταν, το ΣΔΟΕ επανέλαβε τον έλεγχο. Στην πρώτη ταβέρνα φάνηκε ότι οι καταστηματάρχες είχαν εφησυχάσει, λόγω του ελέγχου της προηγούμενης μέρας και δεν είχαν κόψει καμιά απόδειξη.

Το ίδιο παρατηρήθηκε και στο δεύτερο μαγαζί στο οποίο διεξήχθη έλεγχος, με τις πληροφορίες του κλιμακίου να αναφέρουν ότι αυτό συνέβαινε στα περισσότερα, ενώ σε ένα δεν υπήρχε καν ταμειακή μηχανή.

Από εκεί και πέρα, οι καταστηματάρχες του χωριού φοβούμενοι ότι θα υποστούν τον έλεγχο και τις κυρώσεις μαζεύτηκαν έχοντας στο πλευρό τους και τους υπαλλήλους τους αλλά και θαμώνες των μαγαζιών τους και άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους ελεγκτές, οι οποίοι αποχώρησαν καθώς φοβήθηκαν για την σωματική τους ακεραιότητα.


Έτσι, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση, ότι όχι μόνο δεν αλλάζουμε εύκολα νοοτροπία, αλλά τελικά ότι είμαστε για τα ...πανηγύρια !

Σε ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ αναφέρει: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έντονες αντιδράσεις μερίδας πελατών κατά τον έλεγχο συνεργείου του ΣΔΟΕ. σε επιχείρηση στο χωριό Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του τελευταίου, σας γνωρίζουμε ότι, κλιμάκια του ΣΔΟΕ επανήλθαν σήμερα το πρωί και κοινοποίησαν στην ελεγχόμενη επιχείρηση Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (Υ.Σ.Ε.) με τα διαπιστωθέντα αποτελέσματα. Διαπιστώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπουν το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι ένα μήνα με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Ο έλεγχος στην επιχείρηση συνεχίζεται.


______________
Πηγή: http://www.ethnos.gr 07.08.2013

Και ένα σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη από το "kathimerini.gr":








yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου