4 Αυγούστου 2013

Ρέμος: "Δεν ήθελα να προσβάλω των Σόιμπλε". Τη ζημιά όμως την έκανε.

«Ποτέ μου δεν καταφέρθηκα εναντίον του ανθρώπου Σόιμπλε», λέει ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος σε αποκλειστική του δήλωση στο σημερινό "Εθνος της Κυριακής" και συνεχίζει: «Η σκόπιμη ή έστω η ατυχής παρερμηνεία των όσων είπα δεν συνιστούν σε καμιά περίπτωση ρατσιστική συμπεριφορά εκ μέρους μου κατά του Γερμανού υπουργού. Κριτική για την πολιτική της Γερμανίας έκανα και επιμένω πως η στήριξή της μας κοστίζει ακριβά. Οχι μόνον σε εμάς αλλά σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.
Προφανώς η Μύκονος δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, καθώς εκεί κάνουν διακοπές άνθρωποι από όλο τον πλανήτη. Δεν σημαίνει όμως ότι οι πλούσιοι Ελληνες που διασκεδάζουν στη Μύκονο είναι απαραιτήτως και φοροφυγάδες. Ολοι περνάμε δύσκολα και πολλοί συμπατριώτες μας δραματικά, το ζω, το αντιλαμβάνομαι καθημερινά. Εγώ δεν κάνω αντάρτικο, αλλά έχω δικαίωμα να λέω την άποψή μου όπως κάθε πολίτης. Τελεία και παύλα».

Τι είχε προηγηθεί όμως; 

Ο τραγουδιστής, που σημειωτέον γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, έδωσε την ευκαιρία στη γερμανική εφημερίδα «Bild» να σχολιάσει με το χειρότερο τρόπο τις προσβλητικές, όπως τις χαρακτήρισε «ατάκες» του Α. Ρέμου για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την Ανγκελα Μέρκελ και να γράψει:

«Εκτροχιάστηκε Ελληνας τραγουδιστής και χλεύαζε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ένα πάρτι για 1.500 πλούσιους και διάσημους στη Μύκονο, όπου καταναλώθηκαν 300 μπουκάλια σαμπάνιας, η ακριβότερη από τις οποίες τιμάται στα 25.000 ευρώ. Το πλήθος ζητωκραύγαζε και γελούσε σε κάθε σχόλιο του τραγουδιστή για την αναπηρία του υπουργού Οικονομικών, που προκλήθηκε από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το 1990».

Και τι πράγματι είπε ο τραγουδιστής, στο πάρτι του μυκονιάτικου «Nammos», μπροστά σε ένα κοινό που τον επευφημούσε(;) ανοίγοντας σαμπάνιες στον αέρα; 

«Αυτά θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο άνθρωπος. Θαύμα παιδιά! Σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε...! Ελα πάμε», είπε ο Αντώνης Ρέμος και άρχισε να τραγουδάει το... «κι έκρυψα το πρόσωπό μου, για να μη με δεις, μη σου μείνει η εικόνα αυτή και στενοχωρηθείς...». Από τα βέλη του τραγουδιστή δεν γλίτωσε και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, την οποία ο Ρέμος αποκάλεσε αρκετές φορές «κουφ...».

Και ύστερα από όλα αυτά τι απέμεινε; 

Για μια ακόμη φορά δυσφημίστηκε η εικόνα της χώρας μας, αλλά η φήμη του Α. Ρέμου (έστω και αρνητική) ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα...
Αλλά τι σημασία έχει ο διασυρμός του Έλληνα για ανθρώπους σαν τον "Ρέμο" ή για ανθρώπους σαν εκείνους τους "θαμώνες της Μυκόνου" που τον χειροκρότησαν; 







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου