2 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 2.3.2016

(upd) Δέκα χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι στην Ειδομένη. Τα σύνορα με την ΠΓΔΜ παραμένουν κλειστά από το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και πέρασαν μόλις 30 πρόσφυγες. O συνολικός αριθμός των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας υπολογίζεται σε περίπου 30.000.

Μουζάλας σε ΚΕΔΕ: Η Ελλάδα από χώρα τράνζιτ γίνεται χώρα εγκατάστασης Την εκτίμηση ότι η Ειδομένη θα κλείσει τελείως, εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την Τετάρτη - Σε δεύτερο χρόνο ο διαχωρισμός προσφύγων-οικονομικών μεταναστών. 

Πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Τσίπρα, όλη η Ελλάδα θα γίνει hotspot. «Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Γευγελή. «Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα», τόνισε σε νέες προκλητικές του δηλώσεις. 

Μετά το δείπνο των Βρυξελλών το βράδυ της Τετάρτης θα ακολουθήσει τελεσίγραφο μέτρων και ρυθμίσεων.
Ερήμην της Ελλάδας συνεδριάζουν οι επικεφαλής των θεσμών με τον Τόσμεν αναζητώντας φόρμουλα συμβιβασμού μεταξύ τους - Το προσφυγικό επιδρά, αλλά δεν αρκεί να απαλλάξει τον κ. Τσίπρα από τα μέτρα και το βαρύ πολιτικό κόστος

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία δεν επιτρέπει στη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη. Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, καθώς δεν επιτρέπει την προσγείωση και απογείωση του ελικοπτέρου της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στο νησί της Μυτιλήνης, η οποία θα έφτανε εκεί στις 6 Μαρτίου. 


Δείπνο αποφάσεων για την αξιολόγηση. Μία ακόμη συνάντηση κορυφαίων στελεχών των θεσμών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, έπειτα από εκείνες στη Σαγκάη και τη Φρανκφούρτη. Στόχος είναι να αμβλυνθούν οι μεταξύ τους διαφορές και να προχωρήσει η αξιολόγηση. Στο δείπνο θα παρακαθήσουν οι κ. Μ. Μπούτι και Ν. Κοστέλο της Κομισιόν, Μπ. Κερέ και Ρ. Ρέφερ της ΕΚΤ και Π. Τόμσεν και Ντ. Βελκουλέσκου του ΔΝΤ.


Μεγάλες νίκες για Τραμπ και Κλίντον στη «Σούπερ Τρίτη» Τα φαβορί για τα προεδρικά χρίσματα των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών κέρδισαν επτά από τις 11 πολιτείες που φιλοξενούσαν προκριματικές εκλογές, διευρύνοντας το προβάδισμά τους, με τους αντιπάλους τους ωστόσο να συνεχίζουν τον αγώνα. Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, στην πλευρά των Ρεπουμπλικάνων ο 69χρονος Τραμπ κέρδισε τις πολιτείες της Αλαμπάμα, του Τενεσί, της Βιρτζίνια, της Μασαχουσέτης, της Τζόρτζια, του Άρκανσο και του Βερμόντ. Στο μέτωπο των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είναι το φαβορί, με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν επικράτησή της στην Αλαμπάμα, την Τζόρτζια, το Τενεσί, τη Βιρτζίνια, το Άρκανσο, το Τέξας και τη Μασαχουσέτη. 

Ισχυρός σεισμός 7,9 Ρίχτερ έπληξε τη Σουμάτρα - προειδοποίηση για τσουνάμι. Μια πολύ ισχυρή και επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών έπληξε σήμερα τα δυτικά παράλια της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. «Αχτίδα ελπίδας η εκεχειρία» Σε αποκλειστική του συνέντευξη στη δημόσια γερμανική τηλεόραση και σε μια κρίσιμη για την εκεχειρία στιγμή ο σύρος πρόεδρος Ασάντ την αποκαλεί αχτίδα ελπίδας για τη χώρα του και κάνει λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή.  

Κοτζιάς: Η Αυστρία κάνει «βρώμικο παιχνίδι» - Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καταλογίζει στην Αυστρία ότι κάνει «βρώμικο παιχνίδι» για λογαριασμό «όσων θέλουν να ανατρέψουν την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ή τουλάχιστον την πολιτική της».

Μητσοτάκης: Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν. Αρνητικά στο ενδεχόμενο να δοθεί «λευκή επιταγή», περιλαμβανομένου και του ενδεχόμενου βέτο στις κοινοτικές αποφάσεις, στον κ. Αλ. Τσίπρα τοποθετήθηκε χθες η Κ.Ο. της Ν.Δ., που συνεδρίασε υπό τον κ. Κ υρ. Μητσοτάκη. 

Κρήτη: Σεισμός 4,1R κοντά στην Ιεράπετρα. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5R σημειώθηκε λίγο πριν στη 01.54 τα ξημερώματα της Τετάρτης νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Παρέμβαση Θάνου για υπόθεση Βγενόπουλου. Διέταξε πειθαρχική έρευνα, την οποία θα διενεργήσει η ίδια, σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών κ. Τσατάνη για τη διερεύνηση της δικογραφίας.

Εντείνει τις διαπραγματεύσεις με το Podemos ο Σάντσες. Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία στην ισπανική Βουλή για την τύχη της συνεργασίας Σοσιαλιστών και Ciudadanos. 


ΧΑ: Άλμα 12,8% σε πέντε συνεδριάσεις. Την πέμπτη ανοδική συνεδρίαση κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, "μικραίνοντας" κι άλλο την απόσταση από το επόμενο ψυχολογικό όριο των 550 μονάδων. Σήμερα ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 3,02%, ενώ σημαντικά μεγαλύτερη (9,93%) ήταν η άνοδος του δείκτη των τραπεζών.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου