30 Μαρτίου 2016

Συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή: Πολύ κακό για το τίποτα!

Αφηρημένα ...Σχόλια

Ένα ισχυρό άτου είχε απομείνει στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, "το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς", και εκείνος φρόντισε να το κάψει χθες το βράδυ στη Βουλή, στη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή που ο ίδιος προκάλεσε.

Για μεγάλες αποκαλύψεις από τον πρωθυπουργό κατά επιχειρηματιών, εκδοτών και λοιπών που στήριξαν τις προηγούμενες καντροδεξιές κυβερνήσεις έκαναν λόγο "κύκλοι του Σύριζα" πριν τη χθεσινοβραδυνή συζήτηση. Και τι αποκάλυψε ο πρωθυπουργός; Τίποτα! Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας αόριστα, με υπαινιγμούς, απέφυγε να δώσει "ονοματεπώνυμο" στη διαπλοκή. Κραδαίνοντας δεκατρία ΦΕΚ νόμων του κράτους που θέσπισαν οι προκάτοχοί του, απλά προσπάθησε να κερδίσει την επικοινωνιακή μάχη βαφτίζοντας τον άνθρακα, θησαυρό. Οι νόμοι για τους οποίους ωρυόταν χθες πως ήταν "φωτογραφικοί" με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων, ήταν απολύτως στο δικό του χέρι να τους ξηλώσει, με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα: Με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως εύστοχα του επεσήμαναν, τόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Το κακό όμως για τον πρωθυπουργό δεν σταματάτησε εκεί. Το πολυπαιγμένο επιχείρημα "για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το παλιό πολιτικό σύστημα", αποδομήθηκε πλήρως. Έγιναν πιο εμφανείς οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης του στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές. Και ο κ. Τσίπρας κατάφερε από κατήγορος να γίνει στη Βουλή κατηγορούμενος!.

Αλλά και εκτός Βουλής, αίσθηση προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή* της πρώην προέρου της Βουλής, Ζωης Κωνσταντοπούλου, με τα 20 ερωτήματα που απευθύνει στον Πρωθυπουργό για θέματα διαφθοράς, αφού προηγουμένως τον αποκαλεί «αρχιερέα της νέας διαπλοκής». "Σήκωσε ψηλά τον πήχη ο πρωθυπουργός και περασε σκυφτός από κάτω"!, όπως κάποιοι άλλοι παρατήρησαν.

Τελικά, το μόνο νέο στοιχείο που προέκυψε, από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ήταν η προαναγγελία μιας "εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των δανείων που έλαβαν κόμματα και ΜΜΕ". Κάτι που είχε σαν συνέπεια την αντίδραση της άξιωματικής αντιπολίτευσης με δικό της αίτημα για την συγκρότηση μιας ακόμα "εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην επιβολή των capital controls το περασμένο καλοκαίρι, στην εν συνεχεία υπογραφή του τρίτου Μνημονίου και στην τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου". Αναμενόμενο αποτέλεσμα; Το μεν πρώτο θέμα θα οδηγηθεί στις "ελληνικές καλένδες", το δε άλλο θα απορριφθεί από την κυβέρνηση.

Συνεπώς, πολύ κακό για το τίποτα!

Takis Ant για το afirimeno blog
Με κάποια στοιχεία από τα capital.gr και tovima.gr
Το σκίτσο είναι του Κώστα Γρηγοριάδη 

2 σχόλια:

  1. Ανάλογα σχόλια και στο tovima.gr χθες από το Γ. Μαλούχο ο οποίος γράφει: «Ένα ταλέντο είχε, εκείνο του δημαγωγού. Από χθες, το έχασε κι αυτό. Η ομιλία Τσίπρα στη βουλή, σε μία συζήτηση την οποία ο ίδιος προκάλεσε και διαφήμισε δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μέτρια προφορική έκθεση ιδεών γεμάτη επαναλήψεις, ανουσιολογία και κυρίως... επιτροπές». Και καταλήγει «η χθεσινή ομιλία του ήταν και ο πολιτικός του επιτάφιος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε να βγεί αληθινή η Ζωή που τον ονομάζει «αρχιερέα της νέας διαπλοκής»;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή