8 Δεκεμβρίου 2016

O ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην απεργία της 8.12.2016 ενάντια στην κυβερνητική πολιτική!

Εναναλαμβάνεται το θέατρο του παραλόγου από το κυβερνητικό κόμμα. Για μια ακόμη φορά το "Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ" καλεί "τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου"!

Παραβλέποντας το γεγονός ότι την εκτελεστική εξουσία, εδώ και δυο περίπου χρόνια, την ασκεί κυβέρνηση κατά βάση του ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετόντας και εφαρμόζοντας η ίδια "νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα" κατ' επιταγή των δανειστών, καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην κυβερνητική αυτή πολιτική που οι ίδιοι στηρίζουν! Μόνο από θέατρο του παραλόγου, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να δοθεί τέτοια παράσταση. Όμως το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Η ίδια κακοστημένη παράσταση παίχτηκε τουλάχιστον δυο ακόμη 
φορές:

Στις 12 Νοεμβρίου 2015, στην πρώτη πανεργατική απεργία με κυβέρνηση "αριστεράς", που οργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αιχμή διεκδικήσεων το ασφαλιστικό. Ήταν τότε που η Tageszeitung του Βερολίνου είχε γράψει: «Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο στην απεργιακή ιστορία της Ελλάδας: Το αριστερό κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία κατά της πολιτικής λιτότητας (…) της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να παραλύσουν τον δημόσιο βίο»! 

Στις 4 Φεβρουαρίου 2016, ομοίως. Και πάλι τότε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτιζε την απεργιακή κινητοποίηση που είχαν προκηρύξει εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα "παρεμβαίνοντας αγωνιστικά για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού Ασφαλιστικού Συστήματος" όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του!

Προφανώς οι συντάκτες των περίπου πανομοιότυπων απεργιακών ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, απλά πλέον ... μας δουλεύον!

Σημειώνεται ότι στην σημερινή απεργία η ΓΣΕΕ στο μήνυμά της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "αντιδρά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων". 

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί στο Σύριζα ζούν στον κόσμο τους! Και τα θέλουν όλα: και κυβερνητική καρέκλα και ντουντούκα στη διαδήλωση! Αλλά να ξέρουν ότι όποιος πατάει σε δυο βάρκες γρήγορα θα βρεθεί στο νερό! που λέει και ο λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή