8 Ιουνίου 2017

Αντιδράσεις για εκδήλωση Θάνου στο Χίλτον

Όταν οι επέτειοι εορτάζονται ανά 50 χρόνια, σε στρογγυλούς αριθμούς, το 182 δεν μπορεί παρά να είναι πρόφαση. Και όμως η απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου διοργανώνει αύριο Παρασκευή, Γκαλά στο ξενοδοχείο Χίλτον με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρόσχημα τη συμπλήρωση από την ίδρυση του Αρείου Πάγου 182 ετών! Και αυτό πριν ακόμα επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως και το «Ποτάμι» με την ερώτησή του, θέτουν θέμα για τον πραγματικό λόγο αλλά και την χρηματοδότηση της εν λόγω εκδήλωσης, ουσιαστικά επί τη αποχωρήσει της κας Θάνου. Οι σχετικές ανακοινώσεις στη συνέχεια: 

 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 182 (!) ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Πριν ακόμα επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, το Δικαστικό Σώμα πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα για την πολυτελή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ με αφορμή τον εορτασμό των 182 (!) χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου. Επετειακοί εορτασμοί για τη Δικαιοσύνη εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές ενώσεις είναι κάτι ασυνήθιστο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν θα είχε ασχοληθεί ειδικότερα με το ζήτημα, αν δεν είχαν τεθεί ερωτήματα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης τόσο από τον Τύπο όσο και από πολιτικό κόμμα αναφορικά με την πηγή της χρηματοδότησης. Αναμέναμε μάταια όλο το προηγούμενο διάστημα μια απάντηση. Θεωρούμε υποχρέωση των διοργανωτών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα. Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης.


Αθήνα, 8 Ιουνίου 2017 / Απο το Γραφείο Τύπου 


Το Ποτάμι

Ποιος βάζει τα λεφτά για το γκαλά στο Χίλτον κύριε Υπουργέ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του Βήματος, η απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου διοργανώνει στις 9 Ιουνίου Γκαλά στο ξενοδοχείο Χίλτον με προσκεκλημένους και από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρόσχημα τη συμπλήρωση 182 ετών από την ίδρυση του Αρείου Πάγου, -παρότι οι επέτειοι εορτάζονται τουλάχιστον ανά πεντηκονταετίες-, στην πραγματικότητα λόγω της συνταξιοδότησής της και ομιλητές μεταξύ άλλων τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

Αφού η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν ενώπιόν της, μεγάλες δίκες για οικονομικά και όχι μόνο εγκλήματα.

Κύριε Υπουργέ σας ερωτάμε: έχει βάση αυτό το δημοσίευμα;

Αν ναι ποιός χρηματοδοτεί, μια τόσο γκλάμουρους εκδήλωση, στην εποχή της σκληρής λιτότητας που ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας πένεται; Ποιοί είναι οι χορηγοί;

Είναι αλήθεια ότι παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Δασούλας από μέλος της φερόμενης ως Οργανωτικής Επιτροπής; Και αν ναι, γιατί; 

Πηγές: ende.gr και topotami.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου