12 Δεκεμβρίου 2014

Κ. Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει plan b για επιστροφή στην δραχμή

Αφηρημένες ...Σκέψεις

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει plan b για επιστροφή στη δραχμή», είπε μιλώντας στα "Παραπολιτικά 90,1" στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο οικονομολόγος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Λαπαβίτσας και συνέχισε:
«Θα υπάρξουν πολύ σοβαρά ζητήματα και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανείς από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει μπροστά να πει τι χρειάζεται και να παλέψει γι αυτά». 
Κάπου εδώ βέβαια του διαφεύγει το γεγονός ότι στις δημοκρατίες ο λαός ψηφίζει και εκλέγει εκπροσώπους που εκείνοι είναι επιφορτισμένοι να παλέψουν και να δώσουν λύση στα προβλήματά του... Αυτή είναι η δουλειά τους.

Όσον αφορά το θέμα του νομίσματος ο κ. 
Λαπαβίτσας είπε: «Καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και τέσσερα διαφορετικα και εναλλακτικά πλάνα. Θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. 'Ενα από τα πλάνα τα οποία πρεπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι, είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό».
Εδώ δεν θα διαφωνήσουμε μαζί του. Είναι γνωστό ότι ακόμη και στους πιο απλούς επιχειρησιακούς σχεδιασμούς υπάρχουν τρία τουλάχιστον εναλλακτικά πλάνα: το ρεαλιστικό, το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο, κατά πόσο μάλλον σε ένα κυβερνητικό σχεδιασμό.   

Ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "έχει χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια" και το βασικό ερώτημα είναι πως θα καταφέρει η χώρα να βγει από το τέλμα. 

Το βασικό ερώτημα φυσικά όλοι το ξέρουμε, εκείνο που ακόμη περιμένουμε είναι μια σοβαρή απάντηση (και όχι παραπομπές σε κάποια απλοϊκά "προγράμματα Θεσσαλονίκης").

Τέλος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις αγορές
ο κ. Λαπαβίτσας είπε: «Οι αγορές θα αντιδράσουν και ήδη αντιδρούν. Ήταν αναμενόμενο και είναι αναμενόμενο να αντιδράσουν οι αγορές. Το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοπεποίθηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του». 
Και ήταν απλά το πρώτο δείγμα της αντίδρασης των αγορών..., αναμένονται ακόμη πιο σφοδρές αντιδράσεις, και επιθέσεις στην περίπτωση γίνουμε πιο ευάλωτοι. 
Αλλά και η "αυτοπεποίθηση" στην εφαρμογή του "προγράμματος" που επικαλείται ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν εξ αρχής υπάρχει, εύκολα μπορεί να χαθεί αν σύντομα διαπιστωθεί ότι κυβερνητικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο απλά δεν υφίσταται...  

Για το afirimeno.com: Takis Ant
Τα στοιχεία για τις δηλώσεις του Κ. Λαπαβίτσα τα πήραμε από το protothema.gr και το newsit.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου