2 Φεβρουαρίου 2019

Θανάσης Παπαχριστόπουλος: Θα παραιτηθώ εάν ...

Είχε αναφέρει ότι στηρίζει την κυβέρνηση ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, και ότι θα παραδώσει την έδρα του αφού πρώτα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ...αλλά όχι και αμέσως. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, τη θέση του θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ που δεν προτίθεται να παραιτηθεί αλλά ούτε και να παραμείνει στους ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος να χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος, όπως αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.

Και αφού τελείωσε ο χρόνος της καθυστέρησης, έφτασε η μεγάλη μέρα της παραίτησης. «Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ τον λόγο μου τον κρατάω» είπε το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΪ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. «Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου», πρόσθεσε.

Και πράγματι προς το μεσημέρι της Παρασκευής πήγε ο κ. Παπαχριστόπουλος στη Βουλή και είχε συνάντηση με τον πρόεδρό της, Νίκο Βούτση, ο οποίος όμως του ζήτησε να μην προχωρήσει άμεσα στην προαναγγελθείσα κίνησή του και να μην παραδώσει τη βουλευτική του έδρα με το αιτιολογικό ότι "πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, απερίσπαστη η ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ"!.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα σχόλια που καταγράφονται στο περιστύλιο, η πραγματική αιτία ήταν άλλη καθώς τέτοια διαδικαστικά θέματα δεν θα προκαλούσαν πρόβλημα στην ψήφιση του πρωτοκόλλου, τη στιγμή που η Συμφωνία των Πρεσπών είχε αποσπάσει την «άνετη» πλειοψηφία των 153 ψήφων και η παρουσία του κ. Παπαχριστόπουλου δεν είναι καθοριστική για την υπερψήφισή του.

Τούτων δοθέντων, όπως είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος του γραφείου του Προέδρου της Βουλής, η οποιαδήποτε κίνησή του θα πρέπει να αναμένεται μετά τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του πρωτοκόλλου... ενδεχομένως και διάσωση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ με την σχεδιαζόμενη αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. 

Στον απόηχο της προτροπής του προέδρου της Βουλής στον κ. Παπαχριστόπουλο να μην υποβάλει την παραίτησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον Νίκο Βούτση να μη συναινέσει σε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. «Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εάν ο πρόεδρος της Βουλής συναινέσει, προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα - Καμμένου.

ΝΔ: Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησε ο κ. Βούτσης

Σχολιάζοντας σχετικά η Νέα Δημοκρατία σε χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης. 

Οι πολίτες έχουν καταλάβει από καιρό ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι κατώτεροι των αξιωμάτων τους. Σήμερα απλά συνειδητοποίησαν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας». 

Πηγές: Με στοιχεία από parapolitika.gr, kathimerini.gr, nd.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου