7 Οκτωβρίου 2020

Σκίτσα: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Η Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης σε σκίτσα:
«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή», ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος, ήταν η σημερινή δικαστική απόφαση. Μάλιστα, επτά πρώην βουλευτείς της κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Επάνω αριστερά σκίτσο του Χρίστου Παπανίκου με τη Δικαιοσύνη να κόβει τα κεφάλια της Χρυσής Αυγής που παρουσιάζεται σαν Λερναία Ύδρα. Δίπλα της η Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τη 
σημερινή δικαστική απόφαση, η οποία έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην κοινωνική και πολιτική σκηνή της χώρας, οι επτά πρώην βουλευτείς της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος. 

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. Ο Μιχαλολιάκος στη λεκάνη!

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή". Όμως η απόφαση της Δικαιοσύνης άργησε...  Η Δίκη κράτησε πεντέμισι περίπου χρόνια.

Σκίτσο ττης Έφης Ξένου στα "Νέα". Η Δικαιοσύνη

Νωρίτερα σήμερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ' ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη. 

Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην "Εφ.Συν". Οι Ναζί στη φυλακή

Σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου. Το κελί τους

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωσή της, συγχαίρει τους δικαστές, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου και επισημαίνει ότι «η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης».

Σχετική ανάρτηση:
Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου