15 Απριλίου 2016

Ναυαγοί σώθηκαν γράφοντας μήνυμα στην άμμο

Με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο κατάφεραν να διασωθούν λίγες μέρες πριν τρεις άνδρες, οι οποίοι για τρεις ημέρες επιβίωσαν σε ένα ακατοίκητο νησί, καταμεσής του Ειρηνικού Ωκεανού, όταν ναυάγησε η βάρκα τους.

Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα,
4 Απριλίου, όταν οι τρεις φίλοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το νησί Πουλάπ της Μικρονησίας, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές της Χαβάης. Οι σύγχρονοι «Ροβινσώνες» ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι με ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ ένα κύμα στάθηκε ικανό να τους ρίξει στη θάλασσα, γεμίζοντας με νερό τη βάρκα τους.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, οι τρεις άνδρες όχι μόνο πρόλαβαν να φορέσουν τα σωσίβιά τους, αλλά παρέμειναν ο ένας κοντά στον άλλο και κολύμπησαν μέσα στη νύχτα για περίπου τρία χιλιόμετρα μέχρι την πλησιέστερη ακτή, το νησί Φαναντίκ.

Στο μεταξύ, οι λιμενικές αρχές της Μικρονησίας είχαν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των τριών φίλων, κατόπιν σήματος που δέχτηκαν. Οι τοπικές αρχές, μάλιστα, ζήτησαν τη συνδρομή του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ενώ σηκώθηκε και ένα ελικόπτερο αεροπορική βάση της Ιαπωνίας, στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά, την Πέμπτη, 7
 Απριλίου, το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε τους ναυαγούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις γνώσεις που είχαν λάβει από… ταινίες, γράφοντας στην άμμο τη λέξη «Βοήθεια» (Help) με φύλλα από φοινικόδεντρα. Η κίνησή τους αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς το ελικόπτερο εντόπισε το σημάδι τους και άμεσα ένα σκάφος του λιμενικού έσπευσε στο νησί.







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου