22 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.4.2016

Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα το Eurogroup. Σήμερα δεν αναμένεται καμία συμφωνία για την Ελλάδα, εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Άμστερνταμ. Από την πλευρά της, η Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι «υπάρχει κάποια πρόοδος, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη», ενώ ο Σόιμπλε εξέφρασε την αισιοδοξία του για μία «έγκαιρη συμφωνία». «Η συμφωνία είναι και πιθανή και αναγκαία» δήλωσε εκ μέρους της Κομισιόν, ο Μοσκοβισί. 

Η Ελλάδα προσδοκά θετική δήλωση και νέο Eurogroup. Η κυβέρνηση επιθυμεί από το σημερινό Eurogroup μία δήλωση που να αποτυπώνει ότι υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος, τέτοια ώστε μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα νέο Εurogroup, έκτακτο και ειδικά για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες, δηλαδή πιθανότατα έως την Μεγάλη Πέμπτη.

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα αποθεματικά των νοσοκομείων. Η κυβέρνηση ζήτησε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους. Η ΝΔ είχε σχολιάσει έντονα την κίνηση αυτή. «Το κόστος της ‘’καθυστερημένης’’ διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα εκτινάχθηκε στα 5,5 δις ευρώ. Την ίδια ώρα, συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών που ξεκίνησε πέρυσι και τον αναγκαστικό δανεισμό, ‘’σκουπίζοντας’’ όλα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν απομείνει. Τελευταίο τους σημερινό ‘’θύμα’’, τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, που μεταφέρονται άρον – άρον στην ΤτΕ. Οι ήττες είναι αλλεπάλληλες, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί». Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ για τη μεταφορά των αποθεματικών των Νοσοκομείων στην ΤτΕ έδωσε το Υπ. Οικονομικών. 

Επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ, Μοσκοβισί και Σουλτς. Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός «διατύπωσε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από τα αποτελέσματα που παρουσίασε χθες η Eurostat». 

Επιφυλάξεις Lagarde για τα νούμερα της Eurostat. Θα εξετάσουμε τα τελευταία στοιχεία με πολλή προσοχή", είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Για την αξιολόγηση: "Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα βγάζει νόημα". 

Σύνταξη στα 70 στη Γερμανία; Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση Σόιμπλε για σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης. Η νεολαία των Xριστιανοδημοκρατών στηρίζει την πρόταση, η αντιπολίτευση αντιδρά. 

Ευρωζώνη: Μικρή πτώση του δείκτη PMI τον ΑπρίλιοΜε μέτριο ρυθμό συνέχισε να αναπτύσσεται η Ευρωζώνη τον Απρίλιο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχείων των δεικτών PMI, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Markit.

Περιμένοντας τον ΟμπάμαΔρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στο Ανόβερο με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση της πόλης. Χιλιάδες πολίτες προσαρμόζουν την καθημερινότητά τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις για ασφάλεια.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου