30 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.4.2016

(upd) Στην Ελλάδα το Άγιο Φως. Προσγειώθηλε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Η υποδοχή του Αναστάσιμου Φωτός θα γίνει, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με τιμές αρχηγού κράτους. 

Ιερώνυμος: «Το φετινό Πάσχα να γίνει έξοδος από το φόβο προς την ελπίδα». «Το φετινό Πάσχα ας   έξοδος από το φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια», προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. 

Κέρκυρα: Εκατοντάδες μπότηδες έγιναν θρύψαλα στην Σπιανάδα. Στα κόκκινα ντύθηκε η πριγκίπισσα του Ιονίου που γιορτάζει την πρώτη Ανάσταση του Κυρίου. Μέσα σε ένα θορυβώδες κλίμα εκατοντάδες «μπότηδες», όπως θέλει το μοναδικό αυτό έθιμο της Κέρκυρας, πετάχτηκαν από τα μικρά μπαλκόνια των Κερκυραίων στην πλατεία Σπιανάδα, που δε θυμίζει τίποτα πλέον από την χθεσινή θλιμμένη κατανυκτική της ατμόσφαιρα. 
Σχετική ανάρτηση: Έθιμα του Πάσχα στην Κέρκυρα 

Αβραμόπουλος: Το ερώτημα είναι αν κάποιοι θέλουν αδιέξοδο στην αξιολόγηση Για τον κίνδυνο αδιεξόδου στο ζήτημα της ελληνικής αξιολόγησης προειδοποίησε ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του. 

Μόνιμες δυνάμεις στέλνει η Ελλάδα ανατολικά των Οινουσσών Το υπουργείο Άμυνας έχει αποφασίσει την τοποθέτηση μικρής μόνιμης δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου. «Οι άνθρωποι της προσφοράς και του καθήκοντος, πάντοτε πιστοί στο καθήκον, στέκονται όρθιοι στις επάλξεις της πατρίδας», διαμήνυσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κυβερνητικές Πηγές: Δεν περνάνε από τη Βουλή τα προληπτικά μέτρα – Θα απαιτηθούν δυο Eurogroup για τη συμφωνία. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως όλες οι πλευρές έχουν κατανοήσει πως τα προληπτικά μέτρα είναι αδύνατο να περάσουν από τη βουλή και σημειώνει πως στο Eurogroup θα τεθούν ως «πακέτο» το χρέος και ο αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής.

Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα ήταν δυνατό να μην μπουν σε ισχύ. «Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα οποία θα ήταν δυνατό να μην μπουν σε ισχύ» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα».


Με κοινή γραμμή η ηγεσία του ΔΝΤ. Με κοινή γραμμή εμφανίζεται η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ζήτημα της Ελλάδας, καθώς η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ και ο αναπληρωτής διευθυντής Ντέιβιντ Λίπτον έχουν υιοθετήσει την ίδια γλώσσα. Ο δε διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν έχει την απόλυτη υποστήριξη της κ. Λαγκάρντ.

Πολιτική όξυνσης από τους βόρειους γείτονές μας. Στην Ειδομένη πετούν ελληνικά μαχητικά F16. Στον ελληνικό εναέριο χώρο, πάνω από την Αριδαία, «κόβουν βόλτες» στρατιωτικά ελικόπτερα της... FYROM. 

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 49 πρόσφυγες ανατολικά της Σάμου. Στον εντοπισμό και τη διάσωση 49 προσφύγων ανατολικά της Σάμου προχώρησαν τα ξημερώματα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό η Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα λόγω των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο φορολογικό και ασφαλιστικό. 

Κένυα: Κατέρρευσε εξαώροφο κτήριο- Στους 7 οι νεκροί, 120 οι διασωθέντες. Το εξαώροφο αυτό οικοδόμημα στο βορειοανατολικό Ναϊρόμπι, στο οποίο διέμεναν περίπου 150 οικογένειες, κατέρρευσε χθες το βράδυ μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα στην πόλη.

Ιρλανδία: Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας. Το κεντροδεξιό κόμμα Φίνε Γκαέλ του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Έντα Κένι κατέληξε σε συμφωνία με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Φιάνα Φάιλ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας. 

Γερμανικές εξαγωγές-ρεκόρ σε πείσμα των καιρών. Παρά τη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία οι γερμανικές εξαγωγές εμφανίζονται πιο ανθεκτικές από ποτέ. Ο όγκος τους αναμένεται να αυξηθεί το 2016 κατά 4,5% σε σχέση με τη χρονιά που πέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου