27 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.4.2016

(upd) Απερρίφθη το αίτημα Τσίπρα για ευρωσύνοδο Μετά την επικοινωνία του Προέδρου του Συμβουλίου Ν. Τούσκ με τον Α. Τσίπρα, στην οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε να συγκληθεί έκτακτη ευρωσύνοδος για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Τουσκ απάντησε αρνητικά λέγοντας «είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά που πρέπει να κάνουν οι υπουργοί οικονομικών». 

Γιούνκερ: «Παράλογη και μη δημοκρατική η απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα». Παράλογη και μη δημοκρατική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την απαίτηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα να νομοθετήσει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2018, σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής υπηρεσίας του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, ΜΝΙ. «Καμία Βουλή στον κόσμο δεν θα το δεχόταν», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

ΧΑ: Σπασμωδικό sell off στη σκιά της διαπραγματευτικής εμπλοκής. Με σημαντικές απώλειες (-2,51% ο Γενικός δείκτης και -7,46% ο τραπεζικός) ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο της Αθήνας, αποτυπώνοντας την ανησυχία των επενδυτών για την πορεία της οικονομίας, η οποία θα παραμείνει εκτός προγράμματος και μετά το Πάσχα. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι απώλειες ξεπερνούσαν το 4% σε επίπεδο γενικού δείκτη και το 10% στις τράπεζες. 

Ν.Δ: Νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ο Λ. Αυγενάκης. Δια βοής εξελέγη νέος γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης. 

Νωρίτερα γράφαμε: 
 
Η σκιά του 2015 στη διαπραγμάτευση. Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης θα ζητήσει σήμερα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς η διαπραγμάτευση βρίσκεται και πάλι σε οριακό σημείο, θυμίζοντας έντονα το καλοκαίρι του 2015. Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνει αύριο έκτακτο Eurogroup για την αξιολόγηση. 

Bild: Μηδαμινές οι πιθανότητες έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Για νέα δραματική τροπή στην ελληνική κρίση κάνει σήμερα λόγο η γερμανική Bild, αποκαλύπτοντας ότι ήδη χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Όπως σημειώνει η Bild, αν και προβλέπονταν να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι αύριο Πέμπτη, δεν διαφαίνεται λύση, διότι ο έλληνας πρωθυπουργός «δεν θέλει και δεν μπορεί» να συμφωνήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές. 

ΔΝΤ και Σόιμπλε υπεύθυνοι για την εμπλοκή της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την κυβέρνησηΑξιόπιστη χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την ελληνική πρόταση για τη δημιουργία «μηχανισμού εξισορρόπησης» αντί της θέσπισης προληπτικών μέτρων, ζήτημα το οποίο προκάλεσε την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και την αναβολή του Eurogroup. Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για την εμπλοκή στο ΔΝΤ και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ο προβλέψιμος κ. Τσίπρας - προετοιμάζει πολιτική κρίση για να διαφύγει της ευθύνης που δεν αντέχει αυτός και το κόμμα του. Πόρτα εξόδου αναζητεί ο Πρωθυπουργός, το μαγαζάκι που έστησε με τον Παππά θέλει να προστατέψει και τίποτε άλλο. Για τη χώρα ούτε νοιάστηκε ποτέ, ούτε τώρα νοιάζεται.

Νέες προσπάθειες για στεγανοποίηση του ρήγματος στο «Παναγία Τήνου». Νέα έρευνα στα ύφαλα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία Τήνου», στο οποίο προκλήθηκε εισροή υδάτων και έχει παρουσιάσει από την Τρίτη επικίνδυνη δεξιά κλίση 40 μοιρών στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-4, αναμένεται να πραγματοποιήσουν ιδιώτες δύτες υπό τον συντονισμό ειδικών συνεργείων. 

Πιτέλα: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα «γεράκια» να εκβιάζουν την Ελλάδα. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα "γεράκια" να εκβιάζουν την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεδρίαση εργασίας του SPD. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη Έκτακτης Συνόδου Κορυφής «για να αποφύγουμε μια νέα ευρωπαϊκή κρίση». 

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία έξοδος 1.000 εργαζομένων της Πειραιώς Με τη συμμετοχή περίπου 1.000 εργαζομένων ολοκληρώθηκε χθες το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης που εκπόνησε ο ομίλος Τράπεζας Πειραιώς. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η διοίκηση της Τράπεζας στην Κομισιόν, με βάση το αναθεωρημένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Ειδομένη: Ανέφικτη η διέλευση των τρένων παρά την απομάκρυνση σκηνών. Απομακρύνθηκαν μερικές σκηνές από τους ίδιους τους πρόσφυγες στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, σύμφωνα με την Αστυνομία αλλά παραμένει αδύνατη η διέλευση των τρένων. 


Αποκεφάλισαν άγαλμα που απεικονίζει τη γυναίκα της Βορείου Ηπείρου. Άγριο βανδαλισμό υπέστη το άγαλμα που απεικονίζει τη γυναίκα της Βορείου Ηπείρου, έργο του γλύπτη Κώστα Σεφερλή. Το άγαλμα βρίσκεται επί της οδού Τοσίτσα, δίπλα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και βρέθηκε αποκεφαλισμένο και με κομμένα τα κάτω άκρα από αγνώστους. 

Σαρωτική νίκη Τραμπ σε 5 πολιτείες. Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα και στις πέντε πολιτείες που ψήφισαν την Τρίτη ενώ η Χίλαρι Κλίντον θριάμβευσε σε τέσσερις από τις πέντε. 

Πρόσθετα βάρη για ιδιοκτήτες ακινήτων. Υψηλότερους φόρους θα πληρώσουν όσοι εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια, καθώς αυξήθηκαν οι συντελεστές φορολόγησης. Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται η αύξηση των συντελεστών αλλά και η προσθήκη ακόμα ενός, για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα από ακίνητα. 

Κατά τoυ κοσμικού κράτους. Σύσσωμη η τουρκική αντιπολίτευση καταδίκασε τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής Ισμαήλ Καχραμάν εναντίον του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και υπέρ της κατοχύρωσης αναβαθμισμένου ρόλου της θρησκείας στο υπό εκπόνηση νέο σύνταγμα της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου