19 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.4.2016

(upd) Απεβίωσε ο Γεράσιμος Αρσένης. Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη, σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμος Αρσένης, στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο Γεράσιμος Αρσένης γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1931 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Μείωση των επικουρικών συντάξεων, μείωση των νέων συντάξεων (κύριων και επικουρικών), περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αύξηση εισφορών και σαρωτικές ενοποιήσεις προβλέπει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη και αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. 

Ανεξαρτητοποιείται από το Ποτάμι ο Χ. Θεοχάρης. Την αποχώρησή του από την Κ.Ο. του Ποταμιού ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη ο Χάρης Θεοχάρης. Σε αυτήν ο κ. Θεοχάρης καταλογίζει στην ηγεσία του κόμματος λάθη, όπως η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους ενάντια σε παθογένειες και η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.  

Επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης Αρχίζουν σήμερα εκ νέου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα, χωρίς το ΔΝΤ, οι εκπρόσωποι του οποίου αναμένονται αύριο Τετάρτη. Το απόγευμα της Πέμπτης η ομάδα των διαπραγματευτών θα αναχωρήσει για τη συνεδρίαση του Eurogroup το πρωί της Παρασκευής στην Ολλανδία. 

Παραίτηση Παπαμιμίκου, διαγραφή Β. Γεωργιάδη από τη Ν.Δ. Με την παραίτηση του γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου και τη διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη, έκλεισε χθες ο κύκλος εσωκομματικής αναταραχής που προκάλεσε το αδιέξοδο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη. Επανίδρυση της οργάνωσης της Νεολαίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μήνυμα Γ. Δραγασάκη στους δανειστές για ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του μήνα, μένει να αποδείξουν ότι το εννοούν, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».


Φωτογραφίες τριών Ελλήνων που χάρισαν το Πούλιτζερ στο Reuters. Γιάννης Μπεχράκης, Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους ως μέλη της ομάδας του Reuters στο οποίο καταλήγει βραβείο από κοινού με τους New York Times.
Ομάδα εργαζόμενων «μπλόκαρε» το δ.σ. του ΟΛΠ. Διεκόπη η συνεδρίαση του δ.σ. της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς στην ατζέντα της οποίας βρίσκονταν η προκήρυξη έκτακτης γενικής συνέλευσης για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο και την αλλαγή του καταστατικού της εισηγμένης.

Ειδομένη: SOS των εταιρειών για την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή. Οργή και απόγνωση για τη στάση της κυβέρνησης στην Ειδομένη είναι το συναίσθημα που επικρατεί στις μεταφορικές εταιρείες, καθώς η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή για 32η ημέρα λόγω της κατάληψης των μεταναστών. 

Αθήνα - Σπάρτη σε δύο ώρες. Στις δύο ώρες μειώνεται η απόσταση Αθήνας - Σπάρτης με την παράδοση, χθες, σε κυκλοφορία του τμήματος Λεύκτρου - Σπάρτης. Στον άξονα υπάρχει σταθμός διοδίων, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία μετά το Πάσχα. 

«Κατηγορώ» της ΝΔ κατά της κυβέρνησης μετά την παύση πτήσεων της Ryanair. «Κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης για ανικανότητα και αδιαφορία εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, μετά την απόφαση της Ryanair να τερματίσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα των πτήσεών της προς τη χώρα μας. Η ιρλανδική εταιρεία είχε ζητήσει επανειλημμένως την κατάργηση των τελών 12 ευρώ ανά επιβάτη, αίτημα στο οποίο η κυβέρνηση φέρεται να μην απάντησε. 

«Βουτιά» 15,1% στη βιομηχανική παραγωγή. Σημαντική πτώση εμφάνισε τον Φεβρουάριο του 2016 η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα, καθώς ο κύκλος εργασιών συρρικνώθηκε κατά 15,1% έναντι του Φεβρουαρίου του 2015. Σε ορυχεία - λατομεία και μεταποίηση η μεγαλύτερη μείωση.

Ενα βήμα πρν το «πράσινο φως» του ΣτΕ ο Αστέρας. Μετά από ένα θρίλερ που κράτησε περισσότερο από δυο χρόνια και ανησυχίες που κορυφώθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η διαδικασία έγκρισης του σχεδίου αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης φαίνεται να προχωρά εκ νέου καθώς το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο στο οποίο συζητήθηκε το θέμα, γνωμοδότησε τελικά σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά.

Ξεπερνούν τους 400 οι νεκροί του σεισμού στο Εκουαδόρ. Τους 413 έχει φτάνει ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών στο Εκουαδόρ (Ισημερινος), με την αναζήτηση επιζώντων κάτω από τα ερείπια να συνεχίζεται ενώ πολλοί κάτοικοι ακόμη κοιμούνται έξω. Φτάνουν στη χώρα οι πρώτες αποστολές από το εξωτερικό, με τις ΗΠΑ να στέλνουν συνεργεία και την ΕΕ να δεσμεύεται για κινητοποίηση ανθρωπιστικής βοήθειας. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Συλλήψεις 5 υπόπτων δεξιών τρομοκρατών στο Φράιταλ. Στη σύλληψη 5 φερόμενων δεξιών τρομοκρατών προχώρησαν το πρωί επίλεκτοι της αντιτρομοκρατικής μονάδας GSG9 στο Φράιταλ της Σαξονίας. Οι ύποπτοι φέρονται να πραγματοποίησαν επιθέσεις σε κέντρα υποδοχής προσφύγων.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου