30 Απριλίου 2016

Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες χτυπήθηκαν από πολιτικά γεγονότα

Οι τράπεζες στην Ελλάδα αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω πολιτικών γεγονότων που βρίσκονται πέρα από τον έλεγχό τους και υπέστησαν ζημιές που κατέληξαν στην ανακεφαλαιοποίηση του περσινού φθινοπώρου, δήλωσε η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί.

«Δεν είναι τα πάντα λάθος των τραπεζών», σχολίασε η κ. Νουί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad, προσθέτοντας πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις ελληνικές τράπεζες με ιδρύματα από τη Γερμανία ή την Ολλανδία, καθώς το κάθε τραπεζικό σύστημα επηρεάστηκε σε διαφορετικό βαθμό από την κρίση.

«Η εποπτεία των τραπεζών ήταν καλή, όμως υπέστησαν κάποιες ζημιές λόγω πολιτικών ταραχών, που είχε ως αποτέλεσμα την ανεκεφαλαιοποίησή» τους, είπε το ανώτατο στέλεχος της Ευρωτράπεζας.

Η κ. Νουί τόνισε πως μολονότι κάποιες τράπεζες βρίσκονται ακόμα σε φάση ανάκαμψης μετά την κρίση, πλέον είναι ασφαλέστερες σε σχέση με το παρελθόν. «Οι κεφαλαιακές θέσεις τους έχουν βελτιωθεί σημαντικά», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κεφαλαιακή επάρκειά τους είναι τέσσερις μονάδες μεγαλύτερη συγκριτικά με το 2012.

Παράλληλα, η κ. Νουί τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για ενιαία εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων στις τράπεζες της ευρωζώνης, σχέδιο που στηρίζει η ΕΚΤ αλλά έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση και αντίσταση της Γερμανίας.

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου