23 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.4.2016

Der Spiegel: «Αναδιάρθρωση light» του χρέους αν η Αθήνα συμφωνήσει σε επιπλέον μέτρα. «Αναδιάρθρωση light» για το ελληνικό χρέος είναι πρόθυμο να δεχτεί το Βερολίνο, σε περίπτωση που η Ελλάδα συμφωνήσει να λάβει επιπλέον μέτρα, αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο προβλέπεται επέκταση των ελληνικών δανείων για δεκαετίες και σταθεροποίηση των επιτοκίων σε χαμηλό επίπεδο.

Προληπτικό πακέτο μέτρων αποφάσισε το Eurogroup. Την υιοθέτηση ενός πακέτου προληπτικών μέτρων, στο 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ), που θα ενεργοποιηθεί εφόσον η Ελλάδα αποκλίνει από τους στόχους μέχρι το 2018, ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας του Eurogroup της Παρασκευής. 

Μαξίμου: Η απόφαση του Eurogroup δεν αφορά νομοθέτηση μέτρων, αλλά έναν μηχανισμό εξισορρόπησης τυχών αποκλίσεων που θα θεσμοθετηθεί εκ των προτέρων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας δημοσιεύματα και εκτιμήσεις σχετικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Κατατέθηκε το νέο Ασφαλιστικό στη Βουλή - Ποιος ο λογαριασμός από τα φορολογικά μέτρα και τις περικοπές στις συντάξεις. 
Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο - Η συζήτηση για το σχέδιο νόμου στις αρμόδιες Επιτροπές αναμένεται να ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα. 

Ο «λογαριασμός» του νέου ασφαλιστικού. Στο όριο των 2.000 ευρώ συνυπολογίζεται η εισφορά υπέρ υγείας και η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνουν ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης, το τελικό «καθαρό ποσό» της σύνταξης μετά το νέο πλαφόν να διαμορφώνεται στα 1.820 ευρώ. To σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής.

Ομπάμα: Υπό πίεση, όχι σε κρίση η ευρωπαϊκή ενότητα. ην εκτίμηση ότι η ενότητα της Ευρώπης βρίσκεται υπό πίεση, αλλά όχι σε κρίση εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης, αλλά και ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε. 

Επίθεση κουκουλοφόρων στον σταθμό ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα. Νέα καταδρομική επίθεση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα πραγματοποίησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κουκουλοφόροι. 

Τα «αγκάθια» της επίσκεψης Μέρκελ στην ΤουρκίαΗ προσφυγική κρίση, η σχετική χρηματοδότηση προς την Τουρκία, αλλά και η ελευθερία του τύπου αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σημερινή επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία. 

Eξωδικαστικός συμβιβασμός για τη VW στις ΗΠΑΣε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξε η VW με τις αρχές των ΗΠΑ στον απόηχο του σκανδάλου Dieselgate. H αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύθηκε είτε να πάρει πίσω τα οχήματα, είτε να τα επιδιορθώσει, είτε να καταβάλει αποζημίωση. 

Γουίλιαμ Σαίξπηρ: 400 χρόνια από τον θάνατό του. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Αθήνα το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει την πολύωρη γιορτή «12 ώρες στο δωμάτιο του Σαίξπηρ», προς τιμήν του Sir Willy (Ουίλιαμ Σαίξπηρ), με τη φιλική συμμετοχή καλλιτεχνών και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου