17 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.4.2016

Ισημερινός: Σεισμός 7,8 βαθμών - Τουλάχιστον 77 οι νεκροί Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα. Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 588 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στα ανοιχτά των ακτών του Ισημερινού στον Ειρηνικό, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος Χόρχε Γκλας. Προειδοποίηση για τσουνάμι. Οι αρχές διέκοψαν την λειτουργία του διυλιστηρίου Εσμεράλδα. 

Πρόταση για περαιτέρω 3,6 δισ μέτρα «εν αναμονή». Μετά από μία σειρά συναντήσεων μεταξύ των βασικών παικτών της ευρωπαϊκής οικονομίας κατά την διάρκεια των εαρινών συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον ίσως να βρέθηκε η φόρμουλα για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που υπήρχε ανάμεσα στους θεσμούς στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Εικόνες από την επίσκεψη του Πάπα και του Πατριάρχη στη Λέσβο. Μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό, αλλά και ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας έστειλαν από τη Μόρια της Λέσβου ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί με θάρρος στη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Με δώδεκα πρόσφυγες επέστρεψε χθες το απόγευμα στη Ρώμη ο πάπας Φραγκίσκος. 

Τσίπρας στο CNN: Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε τη μεγάλη σημασία της επίσκεψης του Πάπα στη Λέσβο. 

Χέλμουτ Κολ: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει νέα πατρίδα για τους πρόσφυγες». Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ θεωρεί πως η Ευρώπη δεν μπορεί να «μετατραπεί σε νέα πατρίδα» για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ενώ κατακρίνει, χωρίς να την κατονομάζει, την πολιτική που άσκησε η Άγκελα Μέρκελ στην κρίση των προσφύγων.

Επιθέσεις με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας . Τρεις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι στη διάρκεια της νύχτας σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στ η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτών του υπουργείου Ανάπτυξης και στο υπουργείο Πολιτισμού. 

Ένταση στις Σκουριές με διαμαρτυρόμενους που απέκλεισαν το δρόμο τοποθετώντας κορμούς δέντρων Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Κόμβο Μεγάλης Παναγιάς στη Χαλκιδική ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές στο πλαίσιο των τριήμερων κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί η επιτροπή αγώνα της Μ. Παναγιάς. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του 23ου Ποδηλατικού Γύρου σήμερα, από τις 7 το πρωί έως τη λήξη της διοργάνωσης πραγματοποιούνται προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής οδούς και λεωφόρους του δήμου Αθηναίων. 

Τη "Σένγκεν 2.0" θα παρουσιάσει η Ουγγαρία. Η ουγγρική κυβέρνηση, η οποία αντιτίθεται στην υποδοχή προσφύγων, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα παρουσιάσει στους ηγέτες των χωρών της ΕΕ ένα σχέδιο δράσης με τον τίτλο "Σένγκεν 2.0" για την υπεράσπιση της Ευρώπης εναντίον του μεταναστευτικού κύματος.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου