16 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.4.2016

(upd) Λέσβος: Κοινό μήνυμα αλληλεγγύης από τους τρεις θρησκευτικούς ηγέτες Κοινή έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί με θάρρος στη αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, «της τραγωδίας της αναγκαστικής μετανάστευσης και της μετατόπισης αλλά και των βαθυτέρων αιτίων της κατάστασης αυτής»,
μέσω διπλωματικών, πολιτικών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, και μέσα από συλλογικές προσπάθειες, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ευρώπη, απηύθυναν από τη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. 

Νωρίτερα γράφαμε: 
Μαζί με 10 πρόσφυγες θα επιστρέψει από τη Λέσβο στο Βατικανό ο ΠάπαςΟ Ποντίφικας φτάνει στις 10:30 στη Λέσβο και στέλνει μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση - Βρίσκονται ήδη εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος. Μήνυμα του Ποντίφικα προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Επί ποδός για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο. Στη Λέσβο θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, με στόχο να σταλεί σε όλον τον κόσμο ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης για το προσφυγικό ζήτημα. 

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συναντάται αυτή την ώρα στον αερολιμένα Μυτιλήνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Άλλες Ειδήσεις:

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 4,4 μονάδων στη ΝΔ Με 4,4 μονάδες προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kαπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα με αναγωγή η ΝΔ λαμβάνει 31,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%. Ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,7%, η Χρυσή Αυγή με 8, το ΚΚΕ με 7,2%, η Ένωση Κεντρώων με 3,8%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% και εκτός δημοσκοπικής Βουλής μένει το Ποτάμι 2,7%. 

Σύγκρουση, αλλά και ομοφωνία για Εξεταστική. Σε περιβάλλον σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, η Βουλή αποφάσισε ομόφωνα τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια προς κόμματα και ΜΜΕ. 

Πρόταση Κομισιόν για σταδιακή μείωση αφορολογήτου. Μια συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν για το αφορολόγητο όριο βρίσκεται στο τραπέζι. Η Κομισιόν προτείνει να μειωθεί το έμμεσο αφορολόγητο όριο από τις 9.100 ευρώ που προτείνει η κυβέρνηση σε 8.182 που ζητεί το ΔΝΤ σταδιακά σε τρία χρόνια. 

Ο ΟΑΣΕ προτείνει κοινό γραφείο Ελλάδος – πΓΔΜ για τη συνεργα σία στα σύνορα σε μία σαφή ένδειξη ότι η κατάσταση στην Ειδομένη θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει από έλεγχο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης με κίνδυνο να υπάρξουν ακόμη και θύματα. Ωστόσο η Αθήνα έσπευσε να απορρίψει την πρόταση, καθώς η αποδοχή της θα ήταν αναμφίβολα δύσκολα διαχειρίσιμη από πολιτική άποψη. 

Ρώσοι, Ιταλοί και Ελληνες στον διαγωνισμό για ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι Rossiyskie Zheleznye Dorogi, η ελληνική εισηγμένη ΓΕΚ Τέρνα και οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie dello Stato Italiane εκδήλωσαν επισήμως ενδιαφέρον για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Ολοκληρώθηκε η κατάληψη της Εθνικής Οδού Λάρισας-Τρικάλων. Κλειστή, για μία ακόμη φορά, παρέμεινε την Παρασκευή η Εθνική Οδός Λάρισας-Τρικάλων, καθώς, 150 Αφγανοί μετανάστες κατέλαβαν το οδόστρωμα ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για το ζήτημα του πολιτικού ασύλου. Ύστερα από δύο ώρες οι Αφγανοί αποχώρησαν επιστρέφοντας στον καταυλισμό και η κυκλοφορία στην ΕΟ Λάρισας-Τρικάλων αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. 

Τουλάχιστον 23 νεκροί από τον νέο ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία. Δεκάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια μετά τον νέο σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Ιαπωνία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία έκανε την εκτίμηση ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών. 

Ο Ερντογάν κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να αναγνωρίσουν ψευδοκράτος και Κόσσοβο. Τις ισλαμικές χώρες κάλεσε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να αναγνωρίσουν την `ΤΔΒΚ`, όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα και το Κόσοβο. "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αναβάλλουν", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πούτιν: «Τα στοιχεία των Panama Papers είναι ακριβή, αλλά δεν με αφορούν προσωπικά». Πρόκειται για μέρος μιας συνωμοσίας της Δύσης με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, υποστηρίζει.

Τα χιόνια λιώνουν Απρίλιο και στο Ανκορατζ. Στην Αλάσκα το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν είναι θεωρία. Στην πρωτεύουσα Ανκορατζ, τα χιόνια έλιωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τις αρχές Απριλίου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου