20 Απριλίου 2016

TripAdvisor: Μάουι και Σαντορίνη τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου

Μία λίστα με τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου -και ιδανικότερους προορισμούς για το 2016- βάσει των προτιμήσεων των χρηστών του, δημοσίευσε το TripAdvisor, με το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, το Μάουι, να κατακτά την πρωτιά, μία θέση πάνω από τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, μέσα από την οποία οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τους προορισμούς που επισκέπτονται, το νησί Μάουι –το οποίο πέρσι ήταν δεύτερο στη σχετική κατάταξη- αποτελεί προορισμό για τους λάτρεις της φύσης.

Όσο για τη Σαντορίνη –τέταρτη στην περσινή κατάταξη-, η ιστοσελίδα σημειώνει ότι, ακόμα και αν δεν την έχει επισκεφθεί κάποιος, μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει μέσα από φωτογραφίες τα ζαφειρένια της νερά και τα λευκά της κτήρια, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για το περίφημο ηλιοβασίλεμά της.

Τη Σαντορίνη ακολουθεί η Τζαμάικα ενώ στην τέταρτη θέση –από πρώτο το 2015- έπεσε το Προβιντενσιάλες, στις Νήσους Τουρκ και Κάικος, στην Καραϊβική.

Την δεκάδα των δημοφιλέστερων νησιών, βάσει των προτιμήσεων των χρηστών του TripAdvisor, κλείνουν το Μπαλί της Ινδονησίας, η Μαγιόρκα της Ισπανίας, ο Μαυρίκιος στον Ινδικό Ωκεανό, το Πουκέτ της Ταϊλάνδης, τα Μπόρα Μπόρα της Γαλλικής Πολυνησίας και το αρχιπέλαγος Φερνάντο ντε Νορόνια, το οποίο αποτελείται από 21 νησίδες και βρίσκεται στον Ατλαντικό ωκεανό, περίπου 354 χλμ. από τις ακτές της Βραζιλίας, της οποίας και αποτελεί έδαφος.

Σε ό,τι αφορά να νησιά της Ευρώπης, η Σαντορίνη καταλαμβάνει την πρωτιά, ενώ δύο ακόμη ελληνικά νησιά, η Κρήτη και η Ρόδος, ξεχωρίζουν στην πρώτη δεκάδα.

Τα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά, βάσει των προτιμήσεων των χρηστών του TripAdvisor, είναι τα εξής: Σαντορίνη, Μαγιόρκα, Μαδέρα, Κρήτη, Τενερίφη, Ρόδος, Γκραν Κανάρια, Κορσική, Τζέρσεϊ και Κάπρι.

Το TripAdvisor ξεχώρισε και τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές για το 2016, όπως αναδείχθηκαν από τις προτιμήσεις χρηστών του: Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Νάξος, Σκιάθος και Μήλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου