20 Απριλίου 2016

Bild: Στο στόχαστρο του ISIS γερμανικές παραλίες

από τη Deutsche Welle

Σχέδια για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, με πιθανότερους στόχους γνωστά τουριστικά θέρετρα κυρίως της δυτικής Μεσογείου, αποκαλύπτει η γερμανική Bild.

Σύμφωνα με κύκλους των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται η Bild, υπάρχουν συγκεκριμένες τρομοκρατικές απειλές για τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης.

Στόχος των τρομοκρατών είναι να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στην Ευρώπη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πληροφορίες των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών τις οποίες και μετέφεραν στις γερμανικές αρχές.

Όπως αναφέρει η Bild επικαλούμενη τις γερμανικές ανακριτικές αρχές, αυξημένη τρομοκρατική απειλή υπάρχει και για γερμανικά τουριστικά θέρετρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επίδοξοι τρομοκράτες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στις ευρωπαϊκές παραλίες ως πλανόδιοι μικροπωλητές, «πουλώντας αναψυκτικά, παγωτά κ.ο.κ.».

Μια νέα διάσταση της τρομοκρατίας

Οι ιταλικές αρχές προειδοποιούν ότι στο στόχαστρο των τζιχαντιστών βρίσκονται δημοφιλείς παραλίες που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, ενώ εκφράζονται φόβοι για επιθέσεις με αυτόματα όπλα αλλά και επιθέσεις με εκρηκτικές ύλες.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται η Bild, με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να υπάρξει μια «νέα διάσταση της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους», καθώς οι «παραλίες φυσικά και δεν μπορούν να προστατευτούν» αποτελεσματικά.

Το μεγαλύτερο μέρος των επίδοξων τρομοκρατών φέρεται να προέρχεται από τη Σενεγάλη και ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία προσχώρησε πέρσι στο Ισλαμικό Κράτος.

Κώστας Συμεωνίδης

Πηγή: http://dw.com/p/1IYJ0 19.04.2016






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου