29 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.4.2016

Μαζική έξοδος των Αθηναίων. Με αυξημένη ένταση ξεκίνησε χθες η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στο ρεύμα εξόδου από την Αθήνα προς Κόρινθο, ενώ χωρίς σοβαρά προβλήματα διεξαγόταν έως αργά χθες το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξόδους προς Λαμία. 

«Κλείδωσε» για τις 9 Μαΐου το Eurogroup. Για τις 9 Μαΐου «κλείδωσε» τελικά το Eurogroup για την Ελλάδα. Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 3 μ.μ. 

Τσίπρας: «Δεν θα ξαναζήσουμε στιγμές του 2015» Μήνυμα αισιοδοξίας ότι όλα θα κλείσουν σύντομα και προς όφελος της Ελλάδος μετέφερε ο πρωθυπουργός σε στενούς του συνεργάτες. Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας υπογράμμισε ότι “όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι” προσθέτοντας ότι “τούτες τις μέρες εκτίθενται”.

Καθαίρεση προέδρου ΚΕΕΛΠΝΟ από Πολάκη. Η σφοδρή σύγκρουση της ηγεσίας του υπ. Υγείας με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέληξε στην παύση του προέδρου του Κέντρου.

Υπογραφές κατά των διαγραφών από ΕΣΗΕΑ. Ανταπόκριση από κορυφαίες πνευματικές φυσιογνωμίες βρήκε η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών διαμαρτυρίας κατά των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΣΗΕΑ για τη διαγραφή δημοσιογράφων από την Ενωση, εξαιτίας των απόψεων τους στο δημοψήφισμα.

Μετά τη Μυτιλήνη, επεισόδια και στη Χίο. Εξαιρετικά επικίνδυνα φαινόμενα εκδηλώνονται στα νησιά, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες μετανάστες για περισσότερο από ένα μήνα. 

Ντε Μεζιέρ: Η Βαλκανική οδός ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να παραμείνει παρελθόν. Οι μετανάστες δεν θα πρέπει πλέον να μπορούν να φτάνουν στη Γερμανία και την Ευρώπη μέσω της οδού των Βαλκανίων, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. 

Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Πέμπτη στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις. Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από τους οποίους «τρεις πολύ σοβαρά», ενώ υπάρχουν τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας. 

Εφιαλτική η κατάσταση στο Χαλέπι. Εφιαλτική διαγράφεται η εικόνα στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, όπου μαίνονται οι εκατέρωθεν βομβαρδισμοί του κυβερνητικού στρατού και των αντικαθεστωτικών ανταρτών. 

Το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων για Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο. Aπό τη μία μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, θα λειτουργήσουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, ενώ αύριο Μεγάλο Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις εννιά το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο των εμπορικών συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου