20 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.4.2016

(upd) Μειώσεις έως 30% στις μελλοντικές συντάξεις φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο ενιαίο ταμείο ασφάλισης όλοι οι εργαζόμενοι συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών. Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό
Διαβάστε ολόκληρο Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό - 1.47 MB 

Αυξήσεις φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Μαζί με το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο κατέθεσε η κυβέρνηση και το Φορολογικό νομοσχέδιο. Για ποιούς αυξάνονται οι φόροι: Στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις της φορολογίας εισοδήματος από τις οποίες προκύπτουν αυξήσεις φορολογίας για ετήσια εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ και ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ.
Διαβάστε ολόκληρο το Φορολογικό Νομοσχέδιο

Κατρούγκαλος: Μοιράζουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο. Η συνταξιοδοτική δαπάνη «είναι μικρότερη για το μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ» και «αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος την Τετάρτη στον ΑΝΤ1. Διευκρίνισε ότι αυτό σημαίνει πως θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. «Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» επισήμανε.



Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης. Ο Γιάννης Βόγλης πέθανε το πρωί της Τετάρτης, στα 79 του χρόνια, στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό. Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 1937, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1961. Ακολούθησε μια πλήρη θεατρική και κινηματογραφική καριέρα. Με «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη, το 1966, έκανε μια ξεχωριστή ερμηνεία ενώ σήμα κατατεθέν του στάθηκε η ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» και τη γνωστή φράση «Στάσου μύγδαλα»… 

Αποδεκτή μόνο η αναφορά σε μελλοντικά μέτρα. Διατεθειμένη να αποδεχθεί αναφορά σε δέσμευση για λήψη πρόσθετων μέτρων εφόσον το 2018 δεν επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, εμφανίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. 

Bild: Στο στόχαστρο του ISIS γερμανικές παραλίες. Σχέδια για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, με πιθανότερους στόχους γνωστάτουριστικά θέρετρα κυρίως της δυτικής Μεσογείου, αποκαλύπτει η γερμανική Bild. 

Ξεκίνησε η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής. Με σύνθημα «χαράσσουμε το μέλλον μας χωρίς τρόικα, χωρίς κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σ΄ ένα κατάμεστο θέατρο, στο «Χυτήριο», παρουσίασε χθες Τρίτη το νέο της κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας». 

Μητσοτάκης: «Δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι». Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την ασφάλεια και το προσφυγικό. 

Κ. Μητσοτάκης: Μήπως ψάχνετε ηρωική έξοδο, για να επαναφέρετε το διχασμό μνημόνιο-αντιμνημόνιο; Για διγλωσσία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ. "Η παραμονή σας βλάπτει. Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο καλύτερο για τη χώρα".

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αθήνα από τη ΛΑΕ. Συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Αθήνα, πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης μέλη της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

O κύβος ερρίφθη, Χίλαρι και Τραμπ πήραν τη Νέα Υόρκη Την κρισιμότατη -για αρκετούς, καθοριστική- νίκη στη Νέα Υόρκη πήραν οι Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ στις κάλπες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές. Η μεν Κλίντον βρίσκεται πλέον καθαρά μπροστά στη μάχη εναντίον του Σάντερς, ο δε Τραμπ καταφέρνει με τη σημαντική του διαφορά να υπερκεράσει μαθηματικά τον Τεντ Κρουζ -έστω κι αν ακόμη παραμένει αβέβαιο αν θα καταφέρει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία εκλεκτόρων στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. 

Μαθηματικοί - Φυσικοί προς Φίλη: Σεβαστείτε αυτούς που σπούδασαν. Σάλο έχουν προκαλέσει στην εκπαιδευτική κονότητα της χώρας οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, που πρότεινε σε ημερίδα για την τεχνική εκπαίδευση, να ανατεθεί και σε άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών η διδασκαλία Φυσικής και Μαθηματικών στα σχολεία.

Ο εγκέλαδος επέστρεψε με 6,2 Ρίχτερ στον Ισημερινό. Σεισμός 6,2 βαθμών ανοικτά των ακτών του Ισημερινού ταρακούνησε ξανά τη χώρα, που ακόμη παλεύει με την καταστροφής του Σαββατοκύριακου. Οι νεκροί από τον πρώτο σεισμό έχουν ξεπεράσει τους 400. Ο νέος σεισμός την Τετάρτη (ξημερώματα, τοπική ώρα) είχε επίκεντρο 25 χλμ. από τις ακτές του Ισημερινού






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου