26 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.4.2016

(upd2) Μετά το Πάσχα το Eurogroup για την αξιολόγηση Κυβέρνηση-κουαρτέτο: Ξαφνική διακοπή των διαπραγματεύσεων στο Χίλτον το απόγευμα της Μ. Τρίτης - Κατατέθηκε η ελληνική συμβιβαστική πρόταση για τα προληπτικά μέτρα - Εκλεισε το πακέτο €5,4 δισ., κόκκινα δάνεια στο σφυρί από 1.1.2018 και αφορολόγητο €8.900 σβήνοντας με τρικ την «κόκκινη γραμμή».

ΓΠΒ: Σημαντικό το κόστος της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης για την οικονομία. Κριτική για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, αλλά και για τη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ασκεί το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής (ΓΠΒ) στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Σόιμπλε: δεν ξέρω 100% ότι θα γίνει το Eurogroup. Αμφιβολίες εκφράζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών για το εάν θα γίνει το Eurogroup της Μ. Πέμπτης. Για τους αναλυτές, κλίμα περασμένου καλοκαιριού θυμίζουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Κίνδυνος πρόωρων εκλογών; 

Λέσβος: Επίθεση προσφύγων κατά Μουζάλα - προσπάθεια κατάληψης του hotspot στη Μόρια. Μεγάλη ένταση σημειώθηκε σήμερα στο hotspot στη Μόρια όταν ανήλικοι πρόσφυγες προσπάθησαν να καταλάβουν την εγκατάσταση. Νωρίτερα, είχε επισκεφτεί το hotspot ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό του. Στη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Μουζάλας δέχτηκε επίθεση από ασυνόδευτους ανήλικους, οι οποίοι όταν είδαν την επίσημη αποστολή άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «ελευθερία» και να πλησιάζουν τους δύο υπουργούς.

Βουλή: Εγκρίθηκε επί της αρχής στις αρμόδιες Επιτροπές το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Με τις ψήφους μόνο των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εγκρίθηκε σήμερα το μεσημέρι επί της αρχής, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Χωρίς οριστική λύση η συνάντηση Κατρούγκαλου - εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε οριστική λύση σε ό,τι αφορά το μέλλον του αγγελιόσημου και κατ’ επέκτασιν των ταμείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. 

Βυθίζεται στον Πειραιά το «Παναγία Τήνου». Στο χειρότερο δυνατό σημείο του λιμανιού του Πειραιά βυθίζεται αυτή την ώρα το παροπλισμένο, εγκαταλελειμμένο και κατασχεμένο λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας Ventoyris Sea Lines στο ΝΑΤ, επιβατηγό οχηματαγωγό «Παναγία Τήνου». 

Στο κόκκινο πάλι τα κρατικά ταμεία. Στα αποθεματικά των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα προσφεύγει για μια ακόμη φορά το Δημόσιο προκειμένου να καλύψει τις ταμειακές του ανάγκες μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να καταβληθεί η δόση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

To Ποτάμι: «Κόκκινα ταμεία» αντί για «κόκκινα αυγά». Το Ποτάμι κατηγορεί το οικονομικό επιτελείο ότι αδιαφορεί για παράδειγμα για τα ασθενοφόρα που είναι χωρίς βενζίνη και για τα νοσοκομεία που δεν έχουν γάζες, αλλά μαζεύει ό,τι χρηματικό διαθέσιμο βρίσκει για να βγάλει το Πάσχα. 

«Χειρόφρενο» στα τρένα από Μ. Σάββατο ώς Δευτέρα του Πάσχα. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 6 μ.μ. του Μ. Σαββάτου μέχρι και τις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα λόγω της απεργίας στην οποία προχωρά η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης. 

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης ενόψει Πάσχα. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από αύριο, 27 Απριλίου 2016, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Πυρήνες του ISIS ετοιμάζουν επιθέσεις κατά της Ιταλίας. «Πυρήνες του ISIS που βρίσκονται εν υπνώσει ετοιμάζουν επιθέσεις και κατά της Ιταλίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τζέιμς Κλάπερ. 

Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Αργεντινή Η Αργεντινή χρεοκόπησε πριν από 15 χρόνια και τώρα καταφέρνει να επιστρέψει και πάλι στις αγορές. Η εμπιστοσύνη προς τη νέα κυβέρνηση αλλά και η δίψα των επενδυτών για κέρδος κάνουν ελκυστικά τα κρατικά ομόλογα.

Τσερνομπίλ, 30 χρόνια μετά. Τσερνομπίλ, 26 Απριλίου 1986. Ξημερώματα Σαββάτου, μια τρομακτική έκρηξη ακούγεται στον 4ο αντιδραστήρα του εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός πειράματος ρουτίνας. 

Ακυρώνονται την Τετάρτη περίπου 900 πτήσεις της Lufthansa. Περίπου 900 πτήσεις της Lufthansa θα ακυρωθούν αύριο, λόγω της απεργίας που κήρυξε το συνδικάτο Verdi για το προσωπικό στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Ντίσελντορφ, την Κολονίας-Βόνης, του Ντόρτμουντ και του Αννόβερου. 

«Ναι» στην Ευρώπη λένε οι Βρετανοί H προεκλογική καμπάνια για το δημοψήφισμα έχει φθάσει στο απόγειο της. Στόχος και των δύο στρατοπέδων είναι να πείσουν το 20% των αναποφάσιστων. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση προηγείται το «Ναι» στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου