28 Απριλίου 2016

Μερ. Αγγελιάδης: "Σκόπιμα διώχνουν τους επενδυτές από την Ελλάδα"

"Η συμπεριφορά αυτή της κυβέρνησης αποτρέπει καθένα που θα ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα" αναφέρει το Capital.gr ο Μερκούριος Αγγελιάδης, ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας που οραματίστηκε να δημιουργήσει τη "Ριβιέρα της Μεσογείου" στη Ρόδο, ύστερα από την ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού για το χαρακτηρισμό ως αρχαιολογικού χώρου μιας έκτασης περισσότερο από 10.000 στρέμματα στην περιοχή της Αφάντου.
Εμφανώς απογοητευμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, περιμένει να δει τι θα επακολουθήσει, επαναξιολογώντας τις προθέσεις του και τις επόμενες κινήσεις του. "Χρειάζονται οπωσδήποτε επενδύσεις για να ανοίξουν δουλειές... Οι επενδύσεις είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί η Ελλάδα" τονίζει.

Κάποια σημεία της συνέντευξής του στη Δέσποινα Συριοπούλου στη συνέχεια: 


- Πώς σχολιάζετε τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες; 

Πολλά πράγματα δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι όταν ανέφερα και ανέλυσα στους Ροδίτες τι θέλω να κάνω, υπήρξε ενθουσιασμός. Όλοι αγάπησαν το έργο. Η επένδυση είναι πολύ μεγάλη. Χρειάζονται πολύ μεγάλα ποσά, και θεωρούσα ότι μπορώ να προσελκύσω και άλλους επιτυχημένους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, δεύτερης και τρίτης γενιάς, αλλά και άλλους με επενδυτικό ενδιαφέρον. Προσωπικά με ενδιέφερε να γίνει το έργο, αλλά και να μην χάσω χρήματα. Ένα έργο που το θέλει η Ρόδος. Αν γίνει, θα μπορέσει να προσελκύσει και άλλου είδους τουρίστες. Αφορά και ανθρώπους/επισκέπτες που για παράδειγμα παίζουν γκολφ τον Οκτώβριο ή ακόμα και τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Είναι αυτός που θα "κλείσει" κάποιο γιοτ. Είναι αυτός που θα πάει στην παλιά πόλη να φάει. Γι’ αυτό λέω ότι αυτό το έργο μπορεί να δημιουργήσει τη "ριβιέρα της Μεσογείου". Δεν είναι δυνατόν ο τουρισμός να σταματάει στις 15 Οκτωβρίου. Και αυτό επιδιώκουμε με αυτή την επένδυση. Τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. 

-Με αυτή τη συμπεριφορά, θεωρείτε ότι η κυβέρνηση βοηθάει τις επενδύσεις; 

Κατηγορηματικά όχι. Θα σας πω την εμπειρία μου στην Αμερική, όντας μέλος σε μεγάλους οργανισμούς... Κανένας επιχειρηματίας με πολλά χρήματα δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Απόδειξη ότι κανείς επιχειρηματίας από την μεταπολίτευση και μετά δεν κατάφερε να κάνει κάποιο έργο. 

- Τι θα θέλατε να πείτε στην πολιτική ηγεσία; 

Χρειάζονται οπωσδήποτε επενδύσεις για να ανοίξουν δουλειές. Είναι το πρωταρχικό και το βασικό. Όχι δανεικά. Χρειάζονται ανθρώπους να έρθουν να επενδύσουν! Δεν το καταλαβαίνουν; Και να πάψουν τα εγώ κα εσύ και η καρέκλα. Οι επενδύσεις είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί η Ελλάδα μας! Είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. 

- Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας; 

Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελιάδης: αν δεν μου το δώσουν όπως λέει η προκήρυξη του διαγωνισμού και όπως το πήρα, κάνοντας αυτή την προσφορά, θα αποχωρήσω, θα απαιτήσω από το ελληνικό δημόσιο τις δαπάνες που έχω ξοδέψει μέχρι σήμερα και θα ζητήσω και τις αποζημιώσεις στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ή όπου αλλού χρειαστεί. 

-Είπατε ότι υπάρχει σκοπιμότητα; 

Ναι, όλη αυτή η ιστορία είναι για να ματαιωθεί η επένδυση. Είναι δυνατό πριν γίνει ο διαγωνισμός να μην έχει ελεγχθεί ότι ο χώρος είναι αρχαιολογικός. Πώς είδαν τότε το Ερημόκαστρο με 209 στρέμματα και το έβαλαν στο project και έρχονται τώρα και λένε δεν είναι 209, αλλά 10.000 στρέμματα. 

Πηγή (και περισσότερα): www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου