18 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.4.2016

(upd2) Nέα τραγωδία με πρόσφυγες στη Μεσόγειο. Εκατοντάδες νεκροί όπως όλα δείχνουν είναι ο απολογισμός από νέα ναυάγια στα ανοιχτά της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα. Ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400 νεκρούς.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αγνοούνται τουλάχιστον τετρακόσιοι Σομαλοί, κυρίως, που είχαν αποπλεύσει με δύο μεγάλες βάρκες από την Αίγυπτο με προορισμό την Ιταλία. Οι βάρκες αυτές φέρεται να ανατράπηκαν.

Επιστρέφει το κουαρτέτο για μέτρα €5,4 + €2,7 δισ. - Οι δανειστές απαιτούν «αυτόματους σταθεροποιητές» σε περίπτωση εκτροχιαμού του προγραμματος. Από Τρίτη τα ραντεβού - Σταυρόλεξο για λίγους τα νομοσχέδια - Ασαφές πότε θα εφαρμοστεί η λύση για το χρέος - Επανέρχονται μειώσεις μισθών - συντάξεων, απολύσεις, αύξηση ΦΠΑ. 

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη. Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη, ο οποίος αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. 

Μαξίμου: Σταθεροί στη συμφωνία του Ιουλίου. Αρνητική απέναντι στην πρόταση για λήψη μέτρων "εν αναμονή", ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Ευρωζώνης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εμφανίζεται σήμερα η Αθήνα. Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, κυβέρνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει μόνον όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. 

Β. Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία αξιολόγησης εντός των επόμενων εβδομάδων. Μία συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος είναι εφικτή στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που έδωσε στην Wall Street Journal. 

Το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με την παρέμβαση Π. Πολάκη. Με αριθμό πρωτοκόλλου η παρέμβαση στον διαγωνισμό 100 γιατρών ΜΕΘ. Στο έγγραφο, με ημερομηνία 31.3.2016, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων ιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ».

Άνοιξε, έπειτα από 30 ημέρες, η σιδηροδρομική γραμμή Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Έπειτα από 30 μέρες υπό κατάληψη, άνοιξε σήμερα η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ. 

Κύκλωμα υπαλλήλων του μετρό πωλούσε εισιτήρια εκατ. ευρώ. Κύκλωμα υπαλλήλων του μετρό φέρεται, σε σχετικό πόρισμα που αποκαλύπτει η «Καημερινή», να «εισπράττει» εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις εισιτηρίων, τα οποία όμως δεν καταγράφηκαν ποτέ στα υπηρεσιακά παραστατικά. 


Αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία: Μύλος στη Ν.Δ. μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης της νεολαίας και την επανίδρυσή της στο άμεσο μέλλον και τη αναγνώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών που εξέδωσε η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μετά την προαναγγελία των διαγραφών από τον κ. Μητσοτάκη, αναμένεται η απόφαση για διαγραφή του νυν γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ως ηθικού αυτουργού των όσων έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και του προέδρου της νεολαίας Βασίλη Γεωργιάδη. 

Οι συνωμότες της φακής. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής Γ. Βαρεμένου, η υπόθεση της δηλώσεως πόθεν έσχες του εκδότη του Βήματος και των Νέων παραπέμπεται για περαιτέρω διερεύνηση στον αρμόδιο εισαγγελέα, συνοδευόμενη από το πόρισμα της επιτροπής.

Διεθνής Αμνηστία: Παγιδευμένοι στην Ελλάδα, μια προσφυγική κρίση που θα μπορούσε να αποφευχθεί. «Τα κράτη της ΕΕ το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να επιδεινώσουν την κρίση καθώς απέτυχαν να δράσουν με αποφασιστικότητα και να βοηθήσουν στη μετεγκατάσταση των χιλιάδων αιτούντων-άσυλο, που βρίσκονται παγιδευμένοι στην Ελλάδα. Εάν οι ηγέτες της ΕΕ δεν ενεργήσουν άμεσα ώστε να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους , θα έχουν στα χέρια τους μια ανθρωπιστική καταστροφή, την οποία οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει» επισημαίνει στην ανακοίνωση της οργάνωσης ο (Τζον Νταλχούιζεν) John Dalhuisen, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Στους 272 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στον ΙσημερινόΣτους 272 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τον Ισημερινό, το Σάββατο, ενώ έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, προκαλώντας πανικό. Οι αρχές επιβεβαιώνουν 2.068 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

Ινδία: Σκοτώθηκαν 25 καλλιτέχνες, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα στο κρατίδιο Οντίσα της Ινδίας, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε έναν θίασο της όπερας ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε σε μια χαράδρα, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο PTI. 

Ισραήλ: Τρομοκρατικό χτύπημα η επίθεση στο λεωφορείο σύμφωνα με την αστυνομία. Τουλάχιστον 15 τραυματίες οι δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σε λεωφορείο στην νοτιοδυτική Ιερουσαλήμ. «Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο πίσω μέρος του λεωφορείου, πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίχαελ Ζίνγκερμαν στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti

Βουτιά καταγράφουν οι τιμές του αργού. Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς η συνάντηση των μεγάλων πετρελαιοεξαγωγικών κρατών στο Κατάρ κατέληξε χωρίς συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, θέτοντας εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του ΟΠΕΚ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου